DSS poziva demokratsku javnost "da se suprotstavi strahovladi"

Demokratska stranka Srbije pozvala je celokupnu demokratsku političku javnost da istraje u otporu, kako se navodi, zavođenju strahovlade u Srbiji.

Predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić ocenila je u saopštenju da napad na članicu Saveta za borbu protiv korupcije Miroslavu Milenović i privođenje Andreja Fajgelja zbog izgovorene reči, Srbiju vraćaju decenije unazad u vreme nedemokratskih režima koji su kažnjavanjem verbalnog delikta i pretnjama pokušavali da ostanu na vlasti.

Prema njenim rečima, ćutanje može samo da ohrabri vlast da učini korak dalje i da se Srbija, posle predizbornih "divljanja" SNS-ovih batinaških odreda, suoči i sa fizičkom likvidacijom političkih neistomišljenika i svih onih u kojima "paranoična" vlast prepozna pretnju njenom opstanku.

"Kao što mora da se vrši neprestani pritisak da policija i tužilaštvo otkriju napadače na članicu Saveta za borbu protiv korupcije, tako mora da se zahteva puštanje na slobodu Andreja Fajgelja, jer je to pitanje odbrane slobode mišljenja i izražavanja i nadilazi pitanje slaganja ili neslaganja sa njegovim političkim stavovima i rečnikom", navela je Rašković Ivić.

Predsednica DSS-a je dodala da nije manje važno da se zahteva od nadležnih organa da sankcionišu one SNS-ove propagandiste koji iznošenjem lažnih vesti i tvrdnji putem sredstava javnog informisanja pokušavaju da izazovu paniku i nered.

"Upozoravamo da u Srbiji pod hitno mora da prestane kreiranje atmosfere 'balkanskog špijuna', prema kojoj su svi kritičari predsednika Vlade sumnjivi, a njihovo delovanje se posmatra kao udar na Vladu, čak i na državu", navela je Sanda Rašković Ivić.

Profesor Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu Andrej Fajgelj uhapšen je u Novom Sadu zbog statusa na društvenim mrežama u kojima je optuživao premijera Aleksandra Vučića i pominjao ustanak.

Članica vladinog Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović fizički je napadnuta u subotu u haustoru zgrade u kojoj živi.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи