Читај ми!

Kampanja protiv Kosova u Unesku stigla do 25 miliona ljudi

Kampanja protiv ulaska Kosova u Unesko, koju je inicirao predsednik Srbije Tomislav Nikolić, putem društvenih mreža dospela je do 25 miliona ljudi širom sveta.

U okviru kampanje koja se širila putem društvenih mreža i interneta prikazan je film "ISTINA#NoKosovoUnesco" i pokrenuta stranica "tweet wall", na kojoj je učestvovalo četiri miliona ljudi, a napravljeni su posebni profili na Fejsbuku, Tviteru i Instagramu, objavljeno je na internet stranici predsednika.

Film koji je rađen u saradnji sa RTS-om, a čija je autorka Svetlana Vukmirović, putem društvene mreže Fejsbuk, pogledao je 1,1 milion ljudi, dok je na Tviteru uspeo da ostvari domet od 145 miliona ljudi.

Film je imao je 35.000 tvitova i ukupno 70 miliona prikaza.

Film koji govori o vekovima dugoj istoriji Srba na Kosovu i razlozima zbog kojih Kosovo ne bi trebalo da bude primljeno među članice Uneska, preuzela najveća ruska TV mreža Raša tudej, a preveden je na engleski, španski i arapski.

U okviru kampanje, pokrenut je i sajt nokosovounesco, koji je za nešto više od dve nedelje postojanja imao 140.000 posetilaca koji su otvorili više od 360.000 stranica.

Pokrenuti su i Instagram profil i Fejsbuk stranica NoKosovoUnesco, koja ima više od 40.000 fanova na kojima su objavljivane potresne fotografije porušenih spomenika i zapaljenih manastira na Kosovu.

"Predsednik je među retkima, ako ne i jedini, koji je upotrebio internet i društvene mreže za promociju kampanje i apelovao na sve građane da se uključe, deljenjem sadržaja putem interneta. Veoma je važno istaći da kampanja ne bi uspela da se brojne ugledne ličnosti, pojedinci, građani Srbije i naši prijatelji širom sveta nisu uključili u projekat", saopšteno je na sajtu predsednika.

Na glasanju 11. novembra na Generalnoj konferenciji Uneska, nije prihvaćen zahtev Kosova za članstvo u toj organizaciji, jer nije postignuta saglasnost dve trećine članica. Od 142 države, 92 su podržale članstvo Kosova, kome su nedostajala tri glasa.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво