Polemika SNS i DS o Vučiću i Pajtiću

Srpska napredna stranka odgovorila na navode Demokratske stranke da lider naprednjaka nikada neće biti kao lider demokrata.

Demokratska stranka saopštila je da premijer Aleksandar Vućič "danas možda prvi put govori istinu" kada kaže da nije kao lider te stranke Bojan Pajtić.

Kako se u saopštenju DS navodi, malo je verovatno da će Vučić početi da liči na "političara kakav je Pajtić".

"Ako ikada nauči da vlast nije nasilje već vladavina prava, moguće je, ali malo verovatno, da počne da liči na odgovornog i pristojnog političara kakav je Pajtić", navodi se u saopštenju DS.

Na to je reagovala Srpska napredna stranka ističući da "sa ponosom saopštava da lider naprednjaka i premijer Aleksandar Vučić nikada neče biti isti kao predsednik DS i pokrajinski premijer Bojan Pajtić", jer, kako se navodi, Vučić, za razliku od Pajtića, nije lopov i želi da od Srbije napravi modernu i ekonomski razvijenu državu.

"Aleksandar Vučić nikada u svom životu neće biti isti kao Bojan Pajtić, jer je Bojan Pajtić lopov, osvedočeni lažov koji beži čak i od detektora laži, a građane ne sme ni da pogleda u oči, već se krije iza zatamnjenih stakala svoje limuzine i po novosadskim i beogradskim kafanama", navodi SNS.

Naprednjaci saopštavaju da Vučić nikada neće biti isti kao Pajtić, koji se grčevito drži za fotelju pokrajinskog premijera, u koju nikada ni ne seda, i koji vlada Vojvodinom, a nema ni pet odsto podrške građana, za razliku od predsednika SNS Aleksandra Vučića, koji se ne boji izbora i onoga šta o njemu misle građani Srbije.

"Aleksandar Vučić nikada nije, niti će ikada, ukrasti ijedan dinar, a kamoli više od milion evra čak i od dece sa posebnim potrebama", piše u saopštenju SNS.

Naprednjaci navode da je za razliku od Pajtića, Vučić javni funkcioner koji želi da menja Srbiju, i da od nje napravi modernu i ekonomski razvijenu državu, te da je on svaki dan na svom radnom mestu, i vikendom, i praznikom, i "nikada nije opljačkao nijednu banku, nijedan fond, nijednu firmu nije zatvorio i upropastio, niti radnike ostavio bez posla i nade, kao što je uradio i radi Bojan Pajtić".

Vučić je ranije izjavio da on nije Pajtić, koji se drži za fotelju i ako to narod neće, te naglasio da za njega politika ima "veliko P" i da se njome bavi da bi narodu doneo nešto dobro.

Prethodno je Srpska napredna stranka pozvala nadležne državne organe da odmah obaveste javnost da li je pokrenut postupak, i ako jeste, dokle se stiglo u procesu ispitivanja svih kriminalnih afera i pljački narodnih para od šefa pokrajinskog režima Bojana Pajtića.

Kako je saopštila Informativna služba, SNS od nadležnih očekuje da, kako se navodi, obaveste javnost ko su osobe koje vrše pritisak na tužilaštvo i sudove kako građani ne bi videli koliko novca su Bojan Pajtić i njegovi najbliži saradnici pokrali od građana Vojvodine.

Pokret socijalista saopštio je da je svako poređenje lidera Demokratske stranke Bojana Pajtića sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem potpuno apsurdno, jer je Pajtić "prošlost, a Vučić budućnost Srbije".

Kako se navodi u saopštenju Pokreta socijalista porediti Pajtića, koji je, kako kažu, već dvanaest godina na čelu kriminalnog pokrajinskog režima koji je opljačkao i u potpunosti osiromašio Vojvodinu, sa Aleksandrom Vučićem je prosto nemoguće.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи