Šešelj: Povećanje plata i penzija je ponižavajuće

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ocenio je da je najavljeno povećanje plata i penzija "mizerno i ponižavajuće".

"Sredstva predviđena za to nisu obezbeđena iz ušteda o kojima (premijer Aleksandar) Vučić priča, već su ih obezbedili građani iz povećanja cene struje i najavljenih akciza za gorivo, koje inače jedino u Srbiji nije pojeftinilo, iako je cena nafte više puta smanjivana na svetskom tržištu", rekao je Vojislav Šešelj na konferenciji za novinare.

Kako se navodi u saopštenju SRS-a, Šešelj je ocenio da "nesposobna naprednjačka Vlada" samo krpi rupe bez dna i dodao da zbog toga moraju hitno da se raspišu vanredni parlamentarni izbori.

Šešelj je istakao da Vlada Aleksandra Vučića "glumi da nešto radi" a da su efekti porazni i posebno ukazao na javna preduzeća koja, kako je rekao, gomilaju ogromne gubitke.

"Za najveće gubitaše koji se medijski predstavljaju kao uspešna preduzeća Vlada Srbije je iz budžeta već izdvojila više od 240 miliona evra. Među najvećim gubitašima su "Zastava", "Železara Smederevo", "Srbijagas", a u "Elektroprivredi Srbije" je klika koja krade i šakom i kapom i koja se razbacuje narodnim i državnim novcem. Umesto da smeni nesposobne direktore tih preduzeća, naprednjačka vlada u ove gubitaše upumpava ogromne količine novca", rekao je Šešelj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се