Zaja: Vučić najzaslužniji za jačanje privrede

Premijer Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom italijanske regije Veneto Lukom Zajom koji je rekao da je želeo lični kontakt sa predsednikom srpske Vlade, jer je on najzaslužniji za jačanje privrede i približavanje zemlje Evropskoj uniji.

Aleksandar Vučić je rekao da Srbija želi jaču saradnju sa regijom Veneto, čija je privreda odolela ekonomskoj krizi, jer se uglavnom zasniva na sistemu malih i srednjih preduzeća.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za medije, srpski premijer je izrazio zadovoljstvo što je u Srbiji prisutno sve više kompanija iz te italijanske regije, jer sa sobom donose snažan preduzetnički duh, neophodan za oživljavanje srpske ekonomije.

Predsednik Vlade Srbije je rekao da očekuje da dobri ekonomski rezultati, koje je potvrdila i treća revizija aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom, doprinesu većem interesovanju za poslovanje italijanskih kompanija u Srbiji. Zahvalio je Zaji što danas otvara fabriku za proizvodnju drvnih podnih obloga u Sremskoj Mitrovici i izrazio nadu da će otvoriti još mnogo fabrika u Srbiji.

Predsednik italijanske regije Veneto je istakao da je želeo lični kontakt sa premijerom Vučićem, jer je on najzaslužniji za jačanje privrede Srbije i približavanje zemlje Evropskoj uniji.

Zaja je rekao da očekuje da će uspešno sprovedene reforme Vlade Srbije rezultirati i promenom modela proizvodnje, odnosno da će se otvoriti više malih i srednjih preduzeća, koja su, zbog bržeg prilagođavanja promenama na tržištu, garant privrednog uspeha. Takođe je ponudio i pomoć regije Veneto da se taj model proizvodnje prihvati u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво