SNS: DS bi da demantuje čak i EK

SNS poručuje DS-u da ponovo laže i da bi joj bilo pametnije da se bavi sobom, bar dok još uvek stranka postoji.

Srbija je, navodi se u saopštenju SNS-a, videla kako izgleda briga o građanima na "demokratski“ način, kada su narod doveli do prosjačkog štapa, dok su sebe i svoje familije, sa uvećanim bankovnim računima, i te kako podmirili".

"Stručnjaci iz DS-a, od čijih ekspertiza i analiza građani i danas imaju traume, kada pomenu pravnu državu, ne bi bilo loše da se sete da su oni kršili čak i zakone koje su sami donosili, a da ne pominjemo čuvenu reformu pravosuđa i njihove pravničke akrobacije, zajedno sa razrađenim 'demokratskim' pritiskom na medije", navodi SNS.

Naprednjaci kažu da razumeju da DS baš i ne razume šta znači oporavak ekonomije, jer je ta stranka, na čelu sa, kako kažu, osvedočenim lažovom Bojanom Pajtićem, koji i danas krade po Vojvodini, uvela u Srbiju pojam "burazerske ekonomije" i pljačkaških privatizacija.

Kako kažu, za DS je uspešna ekonomija samo ona u kojoj oni sa svojim prijateljima tajkunima dele milione od procenata opljačkanih narodnih para.

"Svesni smo i da bi se DS drugačije ponašao u rešavanju izbegličke krize, jer su svoj 'humani' odnos prema izbeglicama najbolje pokazali u jednoj beogradskoj opštini kada je šef izbornog štaba DS-a terao migrante iz Srbije. A odnos prema srpskim izbeglicama najbolje je pokazao njihov šef, Bojan Pajtić, kada se brčkao na hrvatskom primorju dok su Srbi tugovali povodom godišnjice Oluje", smatra SNS.

Vlada Srbije, na čelu sa SNS-om, nastaviće da od Srbije stvara modernu ekonomski razvijenu državu koja će biti stub mira i stabilnosti i uvek ćemo raditi isključivo u korist građana Srbije, a ne sopstvenih džepova, za razliku od DS-a, poručili su naprednjaci.

Demokratska stranka saopštila je ranije da se Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije poklapa sa ocenom te stranke da je Vlada Srbije "pala na ispitu".–

Đukanović: Pajtić pokazao licemerje  

Najavom borbe protiv donošenja izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu lider DS-a i predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić pokazao je licemerje, poručio je poslanik SNS-a Vladimir Đukanović.

Vlada Srbije će se, kako ističe, potruditi da pronađe rešenje kojim se neće kršiti međunarodne obaveze Srbije, a kojim će se izaći u susret paorima i seljacima.

“"Ne znam gde je uopšte mogao da vidi taj potencijalni zakon, ne znamo kakav će biti, ali je neverovatno da je čovek koji je učestvovao u režimu koji je potpisao SSP, po kome je omogućeno da prodajemo poljoprivredno zemjište od 2017. godine, sad to traži. To pokazuje licemerje tog čoveka”", rekao je Đukanović za Tanjug.

Poslanik SNS-a objašnjava da je potpisivanjem SSP omogućena prodaja poljoprivrednog zemljišta i strancima na kraju krajeva, zbog čega je seljake i paore zamolio da prvo idu kod Pajtića i pitaju ga zašto je omogućio da se zemljište prodaje strancima.

Đukanović kaže i da je nekadašnja vlast poljoprivredno zemljište prodavala svojim “tajkunima i kriminalcima”, tako što je prodavala kombinate, uz koje su kupci dobijali i zemljište.

"“Svojim tajkunima i kriminalcima prodali su 300.000 hektara, a naravno da su računali da kada dođe stranac da će mnogo više novaca dati, pa su računali da će više zaraditi preprodajom. Sada kada više nisu u toj situaciji, kada su pali sa vlasti, odjednom su se dosetili da brane paore i seljake"”, ističe Đukanović.

Pokrajinska vlada zatražila je povlačenje Predloga izmena i dopuna Zakona o poljoprivrednom zemljištu koje je nedavno usvojila Vlada Srbije i kojim se uvodi mogućnost prodaje državnog poljoprivrednog zemljišta i davanje u zakup na 30 godina.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво