Читај ми!

Đurić: Ne Kosovu u Unesku ravno "malom čudu"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je odluku Generalne konferencije Uneska da ne primi Kosovo u tu organizaciju kao veliki uspeh za Srbiju ravan "malom čudu" i kao pobedu razuma.

"To je veliki uspeh koji nije došao slučajno i rezultat je velikog rada i truda zvaničnika Srbije, koji su obavili više desetina razgovora sa predstavnicima mnogih zemalja sveta", rekao je Đurić gostujući u emisiji "Oko" na RTS-u.

Đurić je poručio da će Srbija u dijalogu sa Prištinom nastaviti da se bori za zaštitu kulturne baštine i živih svetinja na Kosovu i Metohiji, dodavši da Beograd neće odustati od zaštite svog nacionalnog interesa na Kosovu.

Podsetio je da Srbija već godinama insistira da se razgovara o kulturnoj baštini, ali da je Priština "bežala od toga".

Đurić je naglasio da Srbija veoma ceni podršku svih zemalja koje su glasale "protiv" , istakavši da "Srbija dobro gleda i pamti ko se kako ponašao prema njoj i da će to znati da ceni".

Ocenio je da je takav ishod glasanja "ravan malom čudu" ako se ima u vidu "ko je sve išao
protiv Srbije i koliko aktivno su lobirali protiv Srbije i sa kojim resursima".

Đurić je dodao da ne očekuje da će albanski lobisti širom sveta stati, ali da će Srbija kao i do sada nastaviti da brani i štiti naše interese i kulturnu baštinu na Kosovu.

Srbija stalno šalje poruku da ne želi sa Albancima konflikt već razgovore, "ali ne zasnovane na gaženju Srbije", rekao je Đurić.

Prema njegovim rečima, Srbija ni ubuduće neće prihvatiti članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama, jer samo celovita Srbija to može biti.

Zaključio je da Kosovo u Unesku može biti samo kao sastavni deo Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво