Читај ми!

Kosovska Mitrovica, telima ispisana poruka "Ne Kosovo u Unesko"

Uoči sutrašnjeg glasanja u Unesku, kod Hrama Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici danas je ljudskim telima formirana poruka "Ne Kosovo u Unesko".

Dan uoči Generalne konferencije Uneska na kojoj bi trebalo da se glasa o zahtevu Albanije da Kosovo postane član te organizacije, studenti iz Kosovske Mitrovice nadaju se da Kosovo neće postati član Uneska.

Jedan od studenata koji je organizovao akciju Nemanja Biševac izjavio je da očekuje da sutrašnje glasanje o predlogu za članstvo Kosova u Unesku bude povoljno za Srbiju.

"Naša glavna poruka je kao i naziv kampanje: 'Ne Kosovo u Unesko'. Danas smo telima to nacrtali i ispisali. Nadamo se da će sutra, kada počne ta sednica, glasanje biti povoljno za nas", rekao je Biševac.

Studentska Kancelarija u Kosovskoj Mitrovici koja vodi kampanju "Ne članstvu Kosova u Unesku" u Kosovskoj Mitrovici počela je da radi 29. oktobra.

U okviru kampanje prikupljeno je više stotina hiljada potpisa onlajn peticije kojom se traži zaustavljanje prijema Kosova u tu organizaciju Ujedinjenih nacija.

Generalna konferencija Uneska sutra odlučuje o prijemu Kosova u tu organizaciju.

Ambasador Srbije u Unesku Darko Tanasković rekao je da, iako je prijem Kosova definitivno uvršten u dnevni red Generalne konferencije te organizacije za sutra, i dalje postoje šanse da se rasprava o toj tački odloži za dve godine.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво