SNS: Aktuelna vlast više ulaže u kulturu od DS-a

Beogradski odbor Srpske napredne stranke saopštio je da aktuelna gradska vlast ulaže mnogo više u kulturu nego što je to činila Demokratska stranka, ali i to da je DS više od deset godina brinuo samo za džepove svojih funkcionera, a ne za Beograđane i kulturu.

Kako se navodi u saopštenju GO SNS-a, Demokratska stranka je za komercijalni koncert Madone odvojila više od 20 miliona dinara, u situaciji kada su gradski budžet "vodili u ambis".

"Ne sećamo se da je Božović te 2009. imao nešto protiv. Ako Balša Božović već pominje manifestacije važno je da zna da je za sve manifestacije, organizovane 2015. bilo obezbeđeno više novca, da su bile posećenije i kvalitetnijeg sadržaja, nego što je to bio slučaj 2013, kada je DS vedrio i oblačio Beogradom", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, za Oktobarski salon 2016. biće odvojeno 7,5 miliona dinara više nego što je to bio slučaj 2013.

"Za najstariji festival – Festival dokumentarnog filma, ova gradska vlast je odvojila 17 miliona, dok je za istu manifestaciju DS 2013. odvojio svega šest miliona. Još jedan primer ulaganja u kulturu jeste BEMUS, za čiju organizaciju je namenjeno 18 miliona 2015, nasuprot 2013. kada je imao budžet od 12 miliona dinara", poručili su naprednjaci.

Beogradski odbor SNS-a dodaje i da je gradska vlast 2013, na čelu sa DS-om, odvojila za FEST 46 miliona, dok je aktuelna vlast izdvojila 67 miliona dinara.

"Na kraju, uža specijalnost DS-a je nameštanje poslova, to je ono po čemu su ostali upamćeni. To je ono zbog čega su sva javna preduzeća, u njihovom mandatu, poslovala sa gubitkom, zbog čega je deficit u budžetu bio veći od 20 odsto, zbog čega je Beograd bio pred bankrotom", zaključeno je u saopštenju GO SNS-a.

Demokratska stranka upitala je vlasti Beograda po kom osnovu je za koncert Robija Vilijamsa isplaćeno 35 miliona dinara iz budžetske rezerve firmi "Skaj komjunikejšns" i zašto baš za taj koncert.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво