Mustafa: Kosovo spremno za Unesko

Premijer Kosova Isa Mustafa rekao je da Kosovo zaslužuje da postane član Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu, kao i da Srbija ne bi trebalo da ometa Kosovo na tom putu.

Isa Mustafa je, na konferenciji za novinare sa ministrom obrazovanja, nauke i tehnologije Arsimom Bajramijem rekao da Kosovo treba da postane član Uneska, jer veruje u vrednosti ove organizacije.

Dodaje da bi Srbija trebalo da bude svesna onoga što je uradila u prošlosti i da ne bi trebalo da ometa proces prijema Kosova u Unesko.

"Srbija se nije opametila posle onoga što je uradila, diskriminišući naš narod. Nije postala svesna svojih postupaka i ona danas daje sebi za pravo da lobira protiv članstva Kosova u Unesku. Time Srbija diskriminiše naše građane, ne samo Albance, već i Srbe, Bošnjake, Rome, Aškalije, Turke i Egipćane", rekao je Mustafa.

Premijer Kosova dodaje da su izjave srpskih zvaničnika i predstavnika Srpske pravoslavne crkve neprihvatljive i neargumentovane i kažeda se nada da će Kosovo dobiti podršku za članstvo u Unesku.

Mustafa je rekao da odluka o prijemu Kosova u Unesko ne bi značila gubitak bilo koje strane već, kako je ocenio, "pobedu čovečanstva".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи