Читај ми!

Patrijarh Irinej: Dužni smo da dignemo glas u zaštitu KiM

Srpski patrijarh Irinej rekao je u Nišu da smo svi dužni da dignemo glas u zaštitu Kosova i Metohije i da, ako dođe do sile, učinimo sve da "milom ili silom to vratimo".

Povodom početka zasedanja Generalne konferencije Uneska, patrijarh srpski Irinej rekao je novinarima da se nada da neće doći do toga da silom mora da se vraća KiM.

"Nadam se da nećemo biti u prilici da na taj način to branimo, već da će svest i savest onih koji odlučuju o našoj sudbini progovoriti na način kako treba da govori jedna probuđena i čista ljudska savest", rekao je patrijarh Irinej.

Sada je reč o tome da nam uzmu svetinje i da ih proglase svetinjama Kosova.

Irinej je, prilikom posete niškoj eparhiji, rekao da se na Kosovu i Metohiji nalaze srpske svetinje. "To je naša istorija, naša kultura, početak svega onoga velikog i trajnog u našoj istoriji, našoj kulturi."

"Mi to ni u kom slučaju ne možemo dozvoliti ni sebi, ni drugima, da Kosovo i Metohija ne budu deo naroda kome pripada otkako se zna za Kosovo i Metohiju i srpski narod", rekao je Irinej.

Patrijarh je podsetio da se na Kosovu i Metohiji nalazi rezidencija srpskih patrijarha (Pećka patrijaršija), kao i najveće svetinje srpske istorije i kulture.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво