Читај ми!

Šešelj: Vlada daje sve više atributa kosovskoj državnosti

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ocenio je da borbu protiv članstva Kosova u Unesko otežava to što Vlada Srbije u isto vreme predaje Kosovu i Metohiji sve više atributa državnosti.

"Ne može vlada sa jedne strane da ide naruku zapadnim silama, a sa druge strane da glumi da se bori da Kosovo i Metohija ostane u sastvu Srbije", rekao je Vojislav Šešelj na konferenciji za novinare, prenosi Beta.

Lider SRS-a je ocenio da ceo set briselskih sporazuma ide u pravcu sve većih atributa kosovske državnosti.

Izvršni savet Uneska usvojio je juče u Parizu preporuku za prijem Kosova u članstvo te organizacije.

Šešelj je na konferenciji zatražio od crnogorskog premijera Mila Đukanovića da podnese ostavku, kako se ne bi dalje zaoštravala situacija u Crnoj Gori.

"On je 30 godina na vlasti, trebalo bi i sam da uvidi da je dosadio građanima Crne Gore i celom Balkanu. Kralj balkanske duvanske mafije i mafijaš najtežeg kalibra trebalo bi da beži što pre, i da sa sobom povede crnogorskog Arkana Branu Mićunovića, u protivnom moraće da im se sudi", poručio je Šešelj.

Šešelj je Đukanovića, protiv kojeg crnogorska opozicija organizuje proteste od 27. septembra, nazvao "crnogorskim bosom i izdajnikom srpskog naroda, koji je crnogorsku Republiku pretvorio u diktatorsku despotiju".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво