Читај ми!

DSS: Izjava Kostića razočaravajuća, ali optužbe Vlade su licemerne

Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić ocenila je da je izjava predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimira Kostića o Kosovu duboko razočaravajuća, ali i da su licemerne optužbe iz Vlade Srbije koje ga "stavljaju na stub srama".

"Bez obzira na činjenicu da je reč o ličnom stavu, predsednik SANU morao je da ima na umu kakve posledice i reakcije ona može izazvati, imajući u vidu da je na čelu jedne od najprestižnijih srpskih nacionalnih institucija", rekla je Rašković Ivić u saopštenju prosleđenom medijima, prenosi Beta.

Dodala da je Kostićev stav posebno čudi i zbog toga što je "kao lekar učen da se za pacijenta bori do samog kraja, a ne da od njega odustaje".

Rašković Ivić ocenila je licemernim optužbe Vlade Srbije na račun Kostića, jer je ta vlada potpisala Briselski sporazum kojim Srbiju povlači sa Kosova i Metohije i gasi srpske opštine, sudove, a uspostavlja granice.

"Vlada Srbije tzv. Republiku Kosova tretira kao nezavisnu državu koju neće ometati u njenom procesu evropskih integracija. Predsednik Srbije (Tomislav Nikolić), predsednik Vlade (Aleksandar Vučić) i ministri su imali priliku da pokažu svoj patriotizam i brigu za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije odbijanjem pogubnog i neustavnog Briselskog sporazuma", dodala je Sanda Rašković Ivić.

Pozvala vlast da raspiše referendum o daljim pregovorima Srbije i Evropske unije, a ukoliko to ne bude učinjeno, najavila je da će DSS organizovati akciju prikupljanja 100.000 potpisa neophodnih za pokretanje referendumske procedure.

"Kako bih ovu inicijativu predstavila, najavljujem da ću zamoliti za prijem kod patrijarha Irineja i kod predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji se i sam izjasnio da mu ideja referenduma nije strana", rekla je Rašković Ivić.

Kostić je ranije izjavio da je Kosovo faktički i formalno izgubljeno za Srbiju i da je jedina politička mudrost kako "sa elementima dostojanstva" napustiti Kosovo.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво