Читај ми!

Blic: Vučić burno reagovao na sastanku u Briselu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić burno je reagovao tokom sastanka u Briselu, na kome je, između ostalog, rekao i da se Srbija držala svoje reči, ali da svi drugi svoje obaveze nisu ispunili, piše "Blic".

Kako taj list navodi na svom sajtu, u Briselu su pale tešške reči između premijera Srbije Aleksandra Vučića i zamenika kosovskog premijera Haššima Tačija, prenosi Tanjug.

"Nemojte višše da mi govorite o poglavljima. Ako hoćete, otvorite ih. Ako nećete, nemojte", burno je reagovao Vučić na neformalnom sastanku sa ššeficom diplomatije EU Federikom Mogerini i kosovskim premijerom Isom Mustafom.

Premijer Vučić je rekao da se "Srbija držžala svoje reči, ali da svi drugi svoje obaveze nisu ispunili", podsećajući da kosovska vlada i dalje nije donela uredbu o formiranju Zajednice srpskih opšština, a da dogovor o katastru jošš iz 2011. godine uopššte nije počela da implementira.

Vučić je ošštro osudio hapššenja Srba na Brezovici i pokuššaj učlanjenja Kosova u Unesko bez znanja Srbije, ne samo od prišštinske strane već i od najvećeg broja članica EU.

Blic dodaje i da su razgovori bili teški, a da je doššlo i do verbalnog sukoba između Vučića i Tačija.

Pozivajući se na svoje izvore, Blic navodi da će o nemačkom amandmanu za pregovaračko poglavlje 35 za dva do tri dana biti razgovora u držžavnom vrhu u Beogradu.

RTS je imao uvid u Nacrt pregovaračke platforme, u kojoj je, između ostalog, navedeno da dalji napredak Srbije u evrointegracijama zavisi od napretka u dijalogu između Beograda i Prištine.

Број коментара 40

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво