Tadić: Nekompetentnu vlast treba promeniti

Srbiji je neophodna promena aktuelne, nekompetentne vlasti, rekao je lider SDS-a Boris Tadić za "Tanjug" i naveo da njegova stranka ima kapacitet da bude centar ujedinjenja istinski opoziciono orjentisanih stranaka, pokreta i pojedinaca.

Boris Tadić očekuje da će se istinski opoziciono orijentisane stranke, pokreti i ugledni pojedinci, koji dele naše vrednosti, odazvati pozivu i prepoznati da udruženim snagama mogu napraviti ozbiljnu alternativu ovoj "nekompetentnoj" vlasti, prenosi Tanjug.

Dodaje da će se time konačno smanjiti ogromna asimetrija između vlasti i opozicije, koja je nastala nakon predsedničkih izbora, kada su se opozicione strane, kako kaže, samo ulagivale vlasti kako bi dobile mesto u njoj.

Tadić poručuje i da bi povratak snažne opozicione opcije značio i povratak demokratije u Srbiju.

Stranke sa kojima SDS razgovara imaju kapacitet da svojim učešćem doprinesu osnaživanju te opcije, ističe lider SDS-a.

Tadić je precizirao da su dogovori već napravljeni sa strankom Zelenih, pokretom "Zapadna Srbija", da za par dana potpisuju sporazum i sa Narodnim pokretom, a da su u toku razgovori i sa drugim strankama, između ostalih i sa LDP-om.

Nekadašnji predsednik Srbije kaže da je LDP uvek dosledno zastupao proevropsku politiku i evropske vrednosti, te da su dosadašnji razgovori sa njima bili uspešni.

"Uprkos razlikama koje postoje među nama, smatram da ta stranka može svojim političkim i kadrovskim potencijalom doprineti kvalitetu opozicionog bloka koji želimo da formiramo", navodi Tadić.

Tadić poručuje i da niko, osim premijera Aleksandra Vučića, ne zna koji će izbori biti raspisani, a da odgovor jednim delom leži i u Vučićevom motivu da ima još "apsolutniju vlast".

"Politika ove vlade nije usmerena na demokratsku borbu političkih opcija, već isključivo na kalkulisanje trenutka kada izborima mogu dodatno da učvrste i produže vlast. Upravo zbog toga sam i uputio poziv istinski opozicionim strankama da se udruže oko SDS", smatra Tadić.

Poručio je da izbori treba da donesu suštinske promene i da se građani ne ubeđuju da im je divno i krasno, već da se stvarno rešavaju njihovi problemi.

Tadić kaže i da su za SDS, kada su u pitanju postizborne koalicije, privhatljivi partneri koji su usmereni na rešavanje problema Srbije i njenih građana, a koje pored volje poseduju i sposobnost i kadrovski potencijal za stvarne promene i reforme.

"Osim stranaka koje karakterišu suprotne vrednosti i politika od SDS-a, to svakako nisu ni stranke koje su kao vladajuće pokazale samo sposobnost produbljivanja i umnožavanja problema", poručio je Tadić.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво