Читај ми!

Šutanovac: Kako je Stefanović čitao transkripte?

Funkcioner DS-a Dragan Šutanovac kaže da se postavlja pitanje na koji način je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović imao priliku da čita "više kofera" transkripta tajnog, nezakonitog slušanja Aleksandra Vučića. Portparolka DS-a Aleksandra Jerkov smatra da će vanredni parlamentarni izbori da promene Vladu Srbije i one koji je vode.

Dragan Šutanovac je na konferenciji za novinare vlade u senci DS-a rekao da je Nebojša Stefanović rekao da je imao priliku da čita transkripte u "nadahnutom nastupu" pa se, kako je istakao, postavlja pitanje na koji način i pod kojim ovlašćenjem je ministar Stefanović mogao da dođe do takvih podataka i da čita transkripte, prenosi Tanjug.

"On nije ovlašćen ni kao ministar unutrašnjih poslova to da radi i postavljaju se pitanja zašto je, ko je, da li je i pod kojim nalogom to radio. Ako direktor BIA Đorđević kaže da BIA od 2003. nije vršila nezakonito tajno slušanje, postavlja se pitanje da li je Vučić slušan zakonito i iz kojih razloga i to je pitanje koje postavljamo i na koje čekamo odgovor", rekao je Šutanovac.

Dodao je da on kao ministar odbrane, za pet i po godina nije čitao nijedan transkript, niti izdao bilo kakav nalog da se bilo ko sluša, niti je gledao ničiji dosije.

"Izuzetno je važno poštovati propise i zakone i ne znam po čijem ovlašćenju ministar unutrašnjih poslova može da čita takva dokumenta", rekao je Šutanovac i dodao da je ubeđen da DS nikada nije posedovao nikakve uređaje za prisluškivanje.

Jerkov: DS očekuje promenu Vlade

Portparolka DS-a Aleksandra Jerkov smatra da će vanredni parlamentarni izbori da promene Vladu Srbije i one koji je vode, a ta stranka spremna je na saradnju sa svima koji mogu da se obavežu da posle izbora neće ući u koaliciju sa SNS.

Aleksandra Jerkov je rekla da "ono što Vlada Srbije radi nije ni u kakvoj vezi sa onim što je obećavala da će raditi u predizbornoj kampanji", prenosi Tanjug.

Podsetivši na obećanje da neće biti smanjene plate i penzije, da struja neće poskupeti, te da neće biti zapošljavanja u javnom sektoru, a tako je sada 9.000 novih radnika, Jerkov je izjavila da DS od izbora očekuje promenu Vlade Srbije i "odlazak nesposobne SNS sa vlasti".

Kada je reč o eventualnoj predizbornoj koaliciji, odnosno koaliciji i saradnji posle izbora, Jerkov je u izjavi Tanjgu rekla da je DS spreman na saradnju sa svim strankama koje mogu da se obavežu da posle izbora neće ući u koaliciju sa SNS-om.

"Da mi doprinosimo glasovima nekome ko smatra da Vučić baš i nije toliko loš, ali mu treba malo pomoći, nemamo nikakvu nameru. Nismo razgovarali o formalnim koalicijama, ali zna se da ne možemo da sarađujemo ni sa SNS-om i SRS-om, uostalom o tome postoji i odluka Glavnog odbora. A za saradnju sa drugima koji neće sutra otići Aleksandru Vučiću smo raspoloženi", rekla je Jerkov.

Ističe i da su jasni razlozi zbog kojih opozicija traži izbore – jer smatra da vlada loše radi, ali je upitala koji je interes SNS da se izbori održe.

"Mnogo je važnije pitanje zašto te izbore želi SNS, jer i za prethodne izbore 2014. nismo čuli nijedan razlog zašto su raspisani. Govorilo se o nekakvim kočničarima reformi, koji nikada nisu imenovani, a posle izbora je SNS napravio vlast sa istim partnerima s kojima je i činila vlast pre izbora. Prošli izbori su raspisani da bi Vučić bio premijer i da bi SNS imala više vlasti. Nadam se da to SNS ne smatra da je validan razlog i ovog puta", rekla je Jerkov.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи