Davenport: Pohvale za efikasan proces restitucije u Srbiji

Proces restitucije u Srbiji sve je efikasniji i poslednjih godina došlo je do velikog napretka i konkretnih rezultata, rekao je šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport. Šef delegacije je istakao da je taj proces najvažniji za obične građane koji imaju korist od toga.

Majkl Davenport je uoči sastanka sa direktorom Agencije za restituciju Strahinjom Sekulićem rekao da se EU interesuje za proces restitucije i da veoma poštuje i ceni rad te agencije, prenosi Tanjug.

"Imamo stalne kontakte sa agencijom i direktorom Sekulićem, pratimo i njihov rad i proces restitucije i mogu da kažem da je došlo do velikog napretka i konrektnih rezultata tokom ovih godina", rekao je Davenport novinarima.

Davenport je istakao da je taj proces veoma bitan za obične građane koji imaju korist od ovog procesa, da Srbija sada ima sve efikasniji proces restitucije, te da je njegova današnja poseta Agenciji prilika da od direktora dobije više informacija o daljim koracima, posebno u vezi sa postojećim predlozima za promene i poboljšanje zakonodavnog okvira za restituciju.

"Važno je da se sve sprovodi u skladu sa preporukama Evropskog parlamenta koji se takođe jako interesuje za ovaj veoma bitan proces reformi u Srbiji", naveo je Davenport.

Strahinja Sekulić rekao je da je cilj sastanka da se šef Delegacije EU obavesti o postupku restitucije i problemima sa kojima se Srbija suočava u tom procesu.

To je, dodao je, uobičajena komunikacija sa EK, a plan je da se u narednom periodu nastavi proces restitucije i otklone opstrukcije i problemi koji postoje.

"Karakteristika procesa je da ide dalje, da ide jako dobro, a mi želimo da ide još bolje jer je to proces od kojeg korist imaju obični građani i zato ga je lepo sprovoditi", rekao je Sekulić.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара