Читај ми!

Izmena zakona za ubrzanje reformi železnica

Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su na novoj sednici o izmenama Zakona o železnici i o bezbednosti železnice, kao i o nekoliko sporazuma iz te oblasti.

Poslanici su završili objedinjeni načelni pretres o izmenama zakona o železnici i o bezbednosti i interoperabilnosti železnice, kao i o potvrđivanju sporazuma Srbije i Slovačke o međunarodnom kombinovanom transportu, Srbije i Mađarske o drumskom prevozu putnika i Srbije i Tusina o drumskom prevozu putnika, prenosi Tanjug.

Opozicija je kritikovala stanje u železničkom saobraćaju, a potpredsednica vlade i resorna ministarka Zorana Mihajlović im je na to odgovorila da će se za samo dve godine od Beograda do Novog Sada stizati za 30 minuta.

Mihajlovićeva, koja je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, je rekla da su s dolaskom na vlast 2013. naprednjaci zatekli pruge na kojima su vozovi mogli da razviju brzinu manju od 30 kilometara na čas.

Podsetila je da je 1884, kada je napravljena prva pruga od Beograda do Niša, prosečna brzina bila 40 kilometara na sat.

"DS nam je ostavila pruge sa brzinom ispod 30 kilometara na čas", rekla je Mihajlovićeva i ukazala da se za samo godinu i po Srbija po stanju infrastrukture na svetskoj listi pomerila za 19 mesta, a da se jednim delom pruge vozovi kreću 100 kilometara na sat.

Poslanici će u utorak razmatrati izmene Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu, Predlogu zakona o uslovima za upućivanje zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo i njihovoj zaštiti, kao i o potvrđivanju Konvencije o nadležnosti, merodavnom pravu, priznanju i izvršenju odluka i saradnji u materiji roditeljske odgovornosti i mera za zaštitu dece.

Ti akti su na dnevnom redu druge sednice jesenjeg zasedanja, koju su poslanici započeli danas.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво