Читај ми!

"Prijatelji Srbije" u EP apeluju da se otvore prva poglavlja

Poslanici Narodne skupštine i članovi neformalne grupe u Evropskom parlamentu "Prijatelji Srbije", apelovali su na Savet Evropske unije i zemlje članice da se do kraja godine otvore prva pregovaračka poglavlja sa Srbijom.

Ne postoji nijedna obaveza koja nije ispunjena od vlade i svih institucija Srbije, rečeno je na sastanku u Strazburu delegacije Narodne skupštine Srbije sa članovima "Prijatelja Srbije", prenosi Tanjug.

Delegacija Narodne skupštine u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Srbije, prvog dana boravka u Strazburu sastala se sa Emilianom Pavelom, Francom Bogovičem, Andorom Delijem i drugim članovima neformalne grupe u Evropskom parlamentu "Prijatelji Srbije", saopšteno je iz Skupštine Srbije.

U razgovoru sa narodnim poslanicima, članovi Evropskog parlamenta osvrnuli su se na napredak i krupne korake koje je Srbija ostvarila u pregovorima o pristupanju EU, regionalnoj saradnji i najnovijoj rundi pregovora i dogovorima postignutim u dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Učesnici su izrazili uverenje da će se na narednom sastanku zajedničkog Parlamentarnog odbora u martu u Beogradu, razgovarati na teme od značaja za već otvorena pojedinačna poglavlja u procesu pristupanja EU, navodi se u saopštenju.

Članovi dva parlamenta osvrnuli su se i na izbegličku krizu sa kojom se suočava Srbija, zemlje članice EU i druge zemlje u okruženju.

Srbija, njena vlast i građani, poneli su se izuzetno humano i odgovorno, poštujući ljudska prava i obezbeđujući najbolje moguće uslove za izbeglice sa ratom ugroženih područja, konstatovano je u razgovoru.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво