Podrška Velike Britanije procesu pristupanja EU

Srbija ima podršku Velike Britanije u procesu pristupanja Evropskoj uniji, izjavio je u Mančesteru britanski ministar za Evropu Dejvid Lidington tokom susreta sa ministarkom za evropske integracije Srbije Jadrankom Joksimović.

Kako je saopšteno iz vladine Kancelarije za saradnju sa medijima, Joksimović i Lidington su se saglasili da je proces reformi koji Srbija sprovodi težak i pun izazova, ali da će krajnji rezultat biti veoma značajan u pogledu unapređenja funkcionalnosti države i povećanja životnog standarda građana, prenosi Tanjug.

Posebno je ukazano na važnost da zemlje kandidati za članstvo u EU primene reforme u oblasti vladavine prava i pravosuđa kao osnovim temeljima demokratije.

Joksimović je naglasila da je za Vladu Srbije važno kako usvajanje zakona iz tih oblasti, tako i njihova implementacija i puna primena, što predstavlja, kako je naglasila, suštinu reformi.

Joksimović i Lidington su se sreli na marginama godišnje konferencije Konzervativne partije, koja se održava u Mančesteru, a tokom razgovora o regionalnoj saradnji pozitivno su ocenjeni napori koje premijer Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije ulažu u njeno unapređenje.

Posebno je apostrofiran značaj razvoja ekonomske saradnje država u regionu Zapadnog Balkana.

Važna tema razgovora bila je migrantska kriza, a konstatovano je da njeno rešavanje predstavlja jedan od prioriteta u EU.

Joksimović je istakla da se Srbija zalaže da rešenje bude zajedničko i solidarno.

Sagovornici su ukazali na značaj unapređenja bilateralne saradnje dve države i konstatovali da postoji prostor da se ona, u narednom periodu, unapredi i intenzivira.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво