Održana "Šetnja za Vojvodinu"

Vojvođanska partija i Vojvođanski klub organizovali su u Novom Sadu "Šetnju za Vojvodinu", sa koje je poručeno da bi Vojvodina trebalo da bude republika. Šetnja je protekla bez incidenta.

Učesnici "Šetnje za Vojvodinu" su od Trga slobode sa stranačkim zastavama i zastavama Vojvodine prošetali do zgrade pokrajinske vlade, gde su se okupljenima obratili funkcioneri Vojvođanskog kluba, prenosi Tanjug.

Predsednica Vojvođanskog kluba Branislava Kostić rekla je da je vreme da se posle 27 godina reši pitanje Vojvodine.

"Naš cilj je da Vojvodina bude republika, a do tog cilja ćemo doći ovakvim šetnjama, razgovorima i izborima", rekla je Kostić.

Istakla je da je Vojvođanski klub (VK) protiv nasilja na ulicama i da želi da mirnim putem ostvari svoje ciljeve.

Predsednik Vojvođanske partije (VP) Aleksandar Odžić rekao je da je današnja šetnja treća koju zajednički orgnizuju VP i VK. Dodaje da Vojvodina treba da bude republika u federalizovanoj Srbiji.

"Kada Vojvodina bude republika neće se postavljati pitanje da li joj treba udeliti pet ili sedam odsto budžeta Republike, već će u njoj ostajati sve ono što su njeni građani zaradili", rekao je Odžić.

Na početku šetnje nekoliko momaka koji su nosili srpske zastave umešalo se u kolonu, ali su uz intervenciju policije brzo izašli iz kolone, tako da nije došlo do inicidenata.

Sat vremena nakon početka šetnje, u Dunavskoj ulici kod spomenika Jaši Tomiću, okupilo se nekoliko mladih ljudi sa srpskim zastavama i majicama na kojima je pisalo "Srbija". Oni su za Tanjug rekli da je taj skup organizovala "Inicijativa za zdravu Srbiju".

"Cilj našeg okupljanja je da separatističkim snagama pokažemo da je Srbija jedinstvena i da nikakve šetnje, ni lažna obećanja, ni priče neće uspeti da je podele", rekao je Miodrag Milikić iz "Inicijative za zdravu Srbiju".

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 07. okt 2015, 05:48) - lazarevac [neregistrovani]

isto je

i mi u Lazarevcu imamo i Makedonce, Bugare, Gorance, Madjare itd. nemamo Argentinca, al imamo Peruanca, grad je doveden na nivo kasabe, sva sredstva idu za Bg, pa nam oni vrate sitninu. Imamo i mi stanje svesti", al imamo i blato u glavnoj ulici. Politicari su problem, a ne Srbija

(utorak, 06. okt 2015, 07:30) - anonymous [neregistrovani]

Ludost

Ko se usrecio odvajanjem. Dokle ce te praviti iste greske ?

(utorak, 06. okt 2015, 01:28) - Keki [neregistrovani]

Vojvodina

Posle jučerašnjeg rođendana, jedna moja prijateljica je postavila sledeći status na Facebook: "Odeš na rođendan u Sremske Karlovce i u jednom momentu ukapiraš da tu ima Makedonaca, Bugara, Hrvata, Nemaca, Mađara, Ukrajinaca, Srba i jedan Argentinac!" I to je Vojvodina! To Srbija nikad neće da razume. Vojvodina nije separatizam, Vojvodina je stanje svesti i način života. Gde se zajedno slavi, zajedno žali, plače, raduje, jedan pored drugog, bez obzira na nacionalnost!