DS: Ispitati navode u vezi sa direktorom EMS-a

Demokratska stranka ponovo je pozvala nadležžne organe da ispitaju navode te stranke o tome da je direktor Elektromreže Srbije Nikola Petrović umešan u korupciju.

Demokratska stranka u saopštenju navodi da institucije nisu uzele u obzir nijedan dokument koji je ta stranka prezentovala a koji, kako tvrdi, dokazuju njihove optužbe, prenosi Tanjug.

DS smatra da je reč o tome da se Nikola Petrović, inače kum premijera, ponašša kao da je jači od države.

Demokratska stranka je saopštila i da je direktorka "Kontinental vind Srbija" u ostavci Ana Brnabić prekoračila svoja ovlašćenja, jer je i sama potpisala pismo u kome se Lidija Udovički sa pečatom firme potpisala kao kantri menadžer.

Ana Brnabić je rekla da je Lidija Udovički u martu 2014. potpisala pismo upućeno Vladi Srbije kao kantri menadžer, iako je već bila smenjena sa te funkcije, te da je time prekoračila sva svoja ovlašćenja.

DS, međutim, kaže za Anu Brnabić da je "stara direktorka CWS, a nova direktorka Vučićevog deliveri junita u Vladi Srbije".

"Brnabić je zaboravila da je i sama zajedno sa Lidijom Udovički prekoračila sva svoja ovlašćenja, jer je 3. marta 2014. godine potpisala pismo u kom se Lidija Udovički sa pečatom firme potpisala kao kantri menadžer", navodi DS.

Prethodno je Gradski odbor Demokratske stranke u Beogradu ocenio kao nezakonito dodavanje stavke za plaćanje neobaveznog osiguranja u okviru računa za "Infostan" i zatražio da odgovorni budu krivično gonjeni. 

"Gradski odbor DS insistiraće na krivičnoj odgovornosti svih koji su uključeni u ovaj pokušaj obmane građana - od direktora Veselina Markovića do gradonačelnika Siniše Malog. GO DS očekuje da se ovim slučajem pozabavi i nadležno javno tužilaštvo", navodi se u saopštenju, prenosi Beta.

DS je naveo da je gradska vlast dva puta ove godine pokušala da obmane građane prikrivanjem povećanja cene grejanja u januaru i poskupljenje vode u martu.

Septembarski račun za Infostan u Beogradu veći je za 200 dinara, jer je Javno-komunalno preduzeće "Infostan" na spisak obaveza uvrstilo neobavezujuću ponudu osiguranja domaćinstva Đenerali osiguranja Srbije.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali dao je nalog preduzeću "Infostan" da iz septembarskih računa građana hitno ukloni stavku "osiguranje domaćinstva" koja nije obavezna z‎a korisnike komunalnih usluga.

Kako je saopšteno iz gradske Uprave, "Infostan" je u novu objedinjenu uplatnicu uneo iznos od 200 dinara za osiguranje imovine i stana, ali je ta uplata potpuno dobrovoljna.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво