Читај ми!

Vulin: Azilni sistem Hrvatske raspao se za dva dana

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da se azilni sistem Hrvatske raspao za dva dana, dok sistem Srbije traje više od pet meseci i primer je zemljama u EU, o čemu svedoče komesar UNHCR-a Antonio Guteres i komesar EU Johanes Han.

Aleksandar Vulin je, reagujući na izjavu hrvatskog ministra policije Ranka Ostojića da je uveren da su Grci, (premijer Srbije Aleksandar) Vučić i (premijer Mađarske Viktor) Orban sklopili pakt, poručio da je šteta što napor koji je Ostojić uložio za smišljanje nove zavere, nije uložio u zbrinjavanje migranata.

"Najnovija teorija zavere ministra Ostojića ovaj put obuhvata premijere Mađarske, Grčke i naravno Srbije. I ovaj put marsovci su nepravedno izostavljeni iz zavere koja se neprekidno ponavlja u njegovoj glavi", naveo je Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Vulin je poručio da Ostojić "nikako da shvati" da je svaki migrant koji je stigao u Hrvatsku ili Mađarsku prošao kroz Srbiju, gde je bio registrovan, lečen, bezbedan i slobodan i da niko u Srbiji zbog stotina hiljada popisanih migranata nije zatvarao granice, pretio susedima i okrivljavao druge zemlje.

"Nadam se da će Ostojić do kraja kampanje pronaći neku temu a da nije Srbija, i krivca za svoje promašaje a da nije Aleksandar Vučić", poručio je Vulin.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи