Читај ми!

Vasin: SNS širi govor mržnje

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslav Vasin optužio je Srpsku naprednu stranku da širi govor mržnje protiv DS-a u vezi sa "aferom prisluškivanje" i da vrši pritisak na pravosuđe. DS insistira da tužilaštvo i policija daju odgovore ko je prisluškivao Bojana Pajtića i po čijem nalogu.

"Od kada je transkript dospeo u javnost, klevete i govor mržnje prevazilaze svaki nivo pristojnosti. Predstavnici SNS-a, kao što su Nebojša Stefanović, Damir Zobenica, Aleksandar Martinović, stavljaju se iznad pravosuđa i ovo je primer pritiska na pravosuđe", rekao je Vasin na konferenciji za novinare, prenosi Beta.

Najavio je da će se DS u ponedeljak obratiti zaštitniku građana i zatražiti zvanično mišljenje o izjavama funkcionera SNS-a, odnosno "o govoru mržnje i klevetama koje dominiraju ovih dana u njihovom govoru".

"Pozivamo SNS, državne organe i zaštitnika građana da zaustave govor mržnje prema DS-u. Devedesetih godina smo videli kako izgleda kada su ti isti ljudi širili govor mržnje i znamo kakve su posledice toga bile", rekao je Vasin.

Sajt Teleprompter nedavno je objavio transkript razgovora lidera DS-a Bojana Pajtića i sestre ministarke Kori Udovički, Lidije, koja je tada bila predstavnica američke firme CWP.

U razgovoru se pominje da je direktor "Elektromreže Srbije" Nikola Petrović tražio reket od dva miliona evra od te kompanije da bi je priključili na mrežu EMS-a.

Pajtić je potvrdio autentičnost transkripta i zatražio da se utvrdi ko ga prisluškuje, a ministar unutrašnjih poslova potom je rekao da MUP i Bezbednosno-informativna agencija nisu prisluškivali Pajtića.

Demokratska stranka insistira da tužilaštvo i policija daju odgovore ko je prisluškivao lidera DS Bojana Pajtića i po čijem nalogu kao i da istraže slučaj premijerovog kuma Nikole Petrovića, prenosi Tanjug.

U saopštenju DS navodi da je objavila dokumente koji "dokazuju korupciju" Petrovića, a da država i nadležne institucije ćute.

Kako kažu, dokumenti pokrajinskih institucija, ministarstava građevine i energetike i firme Continental Wind Serbia direktno ukazuju na to da je jedan čovek iznad svih institucija.

Prema Demokratskoj stranci, dokumenti ukazuju da je očigledno da je reč Petrovića poslednja i jača od odluka ministarstava kao i da tužilaštvo i policija nemaju nameru da se pozabave činjenicama oko njegove uloge u tom slučaju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво