Misija Srbije u UN reagovala na govor Edija Rame

Misija Srbije u Ujedinjenim nacijama reagovala je sinoć na govor albanskog premijera Edija Rame na sednici Generalne skupštine UN, u kojem je pozvao sve zemlje sveta da priznaju nezavisnost Kosova.

Odgovarajući na stav albanskog premijera, ambasador Srbije u UN Milan Milanović naglasio je da je na sednici Generalne skupštine Rama zloupotrebio govor, zavarao zemlje članice Ujedinjenih nacija da se dijalog vodi između dve države, Srbije i Kosova, dok je, kako je dodao, istina da je reč o pregovorima između Beograda i privremenih institucija samouprave na Kosovu.

On je ponovio da Kosovo nije nezavisna država niti članica Ujedinjenih nacija.

Milanović je na kraju podsetio da se u Briselu, pod pokroviteljstvom Evropske unije, vode razgovori o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, ističući da bi takve izjave premijera Rame mogle da ugroze pozitivne rezultate dijaloga i zaustave budući napredak u razgovorima.

Albanski premijer Edi Rama je u svom govoru izneo stav da su razgovori koje se u Briselu vode između Srbije i Kosova razgovori dve suverene države, ističući da to doprinosi stabilnosti u regionu i, kako je rekao, stavaraju mogućnost da dve zemlje pronađu zajedničko rešenje za niz pitanja koja će doneti dobrobit građanima dve države.

Takođe je pozvao sve zemlje sveta koje još nisu priznale Kosovo da to učine, naglašavajući da će time direktno doprineti jačanju stabilnosti, mira i saradnje u regionu, dodajući da će priznanje Kosova kao države od strane sveta biti dobra stvar za Srbiju.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво