Nastavak saradnje Srbije i Slovačke

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i ambasadorka Slovačke u Srbiji Dagmar Repčekova istakli su da su bilateralni odnosi dve zemlje dobri i dogovorili nastavak saradnje, posebno kroz Tvinig program za unapređenje socijalnog dijaloga.

Ministar Aleksandar Vulin zahvalio je ambasadorki Slovačke za stav koji je ta zemlja zauzela prema jednostranom proglašenju nezavisnosti Kosova i naglasio da Srbiji mnogo znači što Slovačka nije priznala Kosovo, prenosi Tanjug.

Tvining projekat "Unapređenje socijalnog dijaloga", koji finansira Evropska unija, ima za cilj da osnaži socijalni dijalog i omogući da on postane instrument kojim će Republika Srbija ostvariti ekonomski razvoj i unaprediti uslove rada bližom harmonizacijom sa međunarodnim i standardima rada Evropske unije.

Tokom perioda od dve godine, mart 2014-mart 2016. predviđeno je da eksperti iz Slovačke pomažu Ministarstvu i socijalnim partnerima da razviju kapacitete u smislu harmonizacije zakonodavstva u oblasti rada sa standardima EU, kao i u pogledu sprovođenja efektivnog socijalnog dijaloga na nacionalnom i lokalnom nivou, saopšteno je iz Ministarstva rada.

broj komentara 0 pošalji komentar