Читај ми!

Maršićanin kritikuje "Beograd na vodi"

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Dragan Maršićanin kaže da je direktno prenošenje postavljanja bilo kakvog kamena temeljca, pa i za izgradnju "Beograda na vodi", na državnoj televiziji jasan znak da sa državom nešto nije u redu i da je teško obolela.

Dragan Maršićanin je povodom direktnog prenošenja postavljanja kamena temeljca za izgradnju "Beograda na vodi" rekao da je glavna zvezda tog političkog rijalitija predsednik Vlade Aleksandar Vučić, prenosi Beta

"Više laži od onih o 'Beogradu na vodi' izgovorio je samo kada je objašnjavao Briselske sporazume i govorio o samo njemu vidljivom privrednom napretku Srbije", istakao je Maršićanin u pisanoj izjavi.

Maršićanin kaže da je laž da će arapski partner "Igl hils" da uloži tri milijarde evra u realizaciju projekta.

Dodaje da će država Srbija uložiti oko dve milijarde evra kroz pripremne radove, izgradnju infrastrukture i poklanjanjem građevinskog zemljišta, a "Igl hils" oko 150 miliona.

"Možda je manja laž da će realizacija projekta da zaposli desetine hiljada ljudi, ali čak i da je istina, to znači da je za otvaranje jednog radnog mesta država Srbija uložila 100.000 evra, što samo potvrđuje štetnost posla koji je predsednik Vlade ugovorio slobodnom pogodbom", dodao je Maršićanin.

Potpredsednik DSS-a je takođe kritikovao Vučića zbog toga što je, pozivajući se na kneza Miloša Obrenovića, Srbiji uputio poruku da je samovolja vladara opravdana ako njome ostvaruje svoju viziju, ma kakva ona bila.

"Svako ko pod uticajem vlastodržačkog i medijskog ludila pomisli da je dobro da se ipak nešto gradi treba sebi najpre da odgovori na pitanje koliko bi plate i penzije bile veće da se ušteđeno njihovim smanjivanjem, ne preliva u profit arapskih privatnih firmi? Koliko bi se novih radnih mesta otvorilo kada bi Vlada vodila politiku razvoja Srbije i dve milijarde evra utrošila za podsticanje srpske izvozne privrede, poljoprivrede i stočarstva umesto u 'Beograd na vodi'?", naveo je Maršićanin.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи