Читај ми!

Ljajić: Štete ogromne, neko će plaćati penale zbog zatvaranja granice

Moguće je da će srpski privrednici zbog štete nanete zatvaranjem granica potražiti pravdu pred hrvatskim ili međunarodnim sudovima, kaže za RTS ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. Pritisak iz Brisela presudio da se granice otvore. Ne očekujem da će Hrvatska ponovo pokušati da blokira granice, ističe Ljajić.

Rasim Ljajić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je najviše pritisak iz Brisela uticao na to da se otvori srpsko-hrvatska granica i dodao da ne očekuje da Hrvatska ponovo blokira granice.

Ljajić napominje da su se u Hrvatskoj prvi put videle reakcije da se ukine nerazumna blokada Srbiji i dodaje kako je Srbija imala potpunu i nepodeljenu podršku suseda.

Napominje kako je otvaranjem granica izgubila politika inata, a bitku dobila izbalansirana politika.

Naglašava kako veruje da je ovo poslednji pokušaj da se blokiraju granice i dodaje kako je ovo Milanovićev auto-gol jer je cela akcija izvedena zbog unutrašnjopolitičkih razloga.

"U Hrvatskoj ako pričate protiv prvog suseda dobijate poene", kaže Ljajić i dodaje kako misli da će Srbija i dalje biti predmet političke kampanje kod suseda.

Govoreći o šteti zbog zatvaranja granica, ministar Ljajić ukazuje da su štetu pretrpele i okolne zemlje jer je, kako kaže, više od 100 turskih i 150 makedonskih, grčkih, bugarskih kamiona bilo blokirano u koloni.

Hrvati procenjuju da je njihova šteta bila oko milion evra dnevno, kaže Ljajić i dodaje kako će i šteta srpskih privrednika biti ogromna, ali da će se to tek znati kada se vidi koliko robe nije isporučeno i ugovora nije ispoštovano.

"Neko će plaćati penale i kazne za ovo zatvaranje granica. Moguće je da će neko od naših privrednika tražiti pravdu pred hrvatskim ili međunarodnim sudovima zbog nanete štete", zaključuje mininstar trgovine.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво