Читај ми!

Hrvatska prekinula blokadu graničnih prelaza

Granična policija MUP-a Srbije dobila je u 17.05 zvanično obaveštenje da je granični prelaz Batrovci–Bajakovo otvoren, javlja izveštač RTS-a. Kamioni iz kolone prelaze granicu, kao i putnička vozila sa srpskim registracijama. Saobraćaj na prelazima Bajakovo i Tovarnik otvoren za sav promet bez ograničenja. Vlada Srbije ukinula večeras kontramere.

I hrvatski ministar policije Ranko Ostojić naveo je da je u 17 izvršena deblokada granice jer je, kako kaže, smanjen priliv izbeglica.

"Svi automobili, bez obzira na registracije, mogu ući u RH, kao i kamioni", objavljeno je na Tviter profilu hrvatske vlade.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske saopštilo je da su granični prelazi Bajakovo i Tovarnik otvoreni za sav promet bez ikakvih ograničenja.

Agencija Hina navodi da su za sav promet još zatvoreni granični prelazi sa Srbijom: Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Erdut i Batina.

Nakon toga je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio da je srpsko-hrvatskoj granici ponovo uspostavljen saobraćaj bez ograničenja iz Srbije ka Hrvatskoj i da je to velika pobeda za sve građane Srbije.

"Naša granica je sad potpuno deblokirana i smatram da je ovo velika pobeda za sve građane Srbije. Mi smo se ponašali ozbiljno i odgovorno, a pokazalo se da je Hrvatska prekršila i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i druge sporazume", rekao je Stefanović.

Vlade Srbije je večeras stavila van snage zaključke kojima su donete kontramere na blokadu granica od strane Hrvatske.

Uprava carina Republike Srbije saopštila je da će intenzivirati rad kako bi se nadoknadio gubitak vremena posle višednevnog zastoja u prometu robe na graničnim prelazima Batrovci i Šid.

Prethodno je evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han u Beogradu apelovao na hrvatske vlasti da otvore granicu.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво