Читај ми!

Vučić saglasan sa Mogerinijevom o otvaranju granice

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je u izjavi za RTS rekao da je saglasan sa izjavom Federike Mogerini i da očekuje otvaranje granice.

Predsednik srpske vlade Aleksandar Vučić očekuje otvaranje granice između Srbije i Hrvatske, što je ranije izjavila i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini.

Mogerinijeva je rekla da smatra da zatvaranje hrvatske granice nije rešenje i pozvala Beograd i Zagreb da zajednički pristupe rešavanju migrantske krize.

Vučić je danas u Senti rekao da veruje u razum hrvatskog rukovodstva i u EU.

"Verujem u mogućnosti da neko kaže mi smo iz EU pogazili Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, verujem da će neko danas to u Briselu reći. Nadam se da se nikakve mere neće primenjivati", rekao je Vučić u Senti.

Srpski šef diplomatije Ivica Dačić rekao je večeras da je Srbija zahvalna Mogerinijevoj na veoma korektnoj izjavi, kojom je potvrdila stav Srbije da zatvaranje granice Hrvatske za teretni saobraćaj nije rešenje i da ima negativne posledice u regionu.

Srbija očekuje da će Hrvatska, posle ovakvog stava šefa diplomatije EU, odmah pristupiti povlačenju svoje protivpravne jednostrane odluke o zatvaranju granice za teretni saobraćaj, naveo je Dačić.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи