Читај ми!

Vulin: Neka Ostojić ne meša Srbiju u unutarhrvatske obračune

Ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin zamolio je večeras ministra unutrašnjih poslova Ranka Ostojića da izostavi Srbiju iz unutrašnjepolitičkih obračuna u Hrvatskoj, kao i da se brine o migrantima koji su stigli i do te zemlje.

"Hrvatska nije tema u političkom životu Srbije, ali Srbija, izgleda, jeste najvažnija tema u političkom životu Hrvatske. Zamoliću gospodina Ostojića da uloži napor i izostavi Srbiju iz unutrašnjepolitičkih obračuna u Hrvatskoj. A posebno molim ministra Ostojića da uloži najveći mogući napor i pokuša da radi svoj posao i brine o migrantima koji su stigli i do Hrvatske", rekao je Vulin Tanjugu.

Reagujući na Ostojićeve komentare povodom kretanja migranata prema Hrvatskoj, Vulin je podsetio Ostojića da je ranije rekao kako će Hrvatska biti humanija od Srbije prema migrantima, a da je bilo potrebno manje od dva dana da zatvori granice i proglasi potpuni kolaps svojih institucija.

"Srbija, za razliku od Hrvatske, nije zatvarala granice niti je ljude gurala u vozove i razdvajala porodice. Srbija je nahranila, zaštitila, lečila i popisala preko 140.000 ljudi i nije zbog toga ni kukala ni pretila. Za to je dobila priznanje čitavog sveta, čime se Vlada Hrvatske ne može pohvaliti", naglasio je ministar.

Oglasio se i Pokret socijalista, koji je osudio današnje uvrede hrvatskog ministra unutrašnjih poslova Ranka Ostojića izrečene na račun predsednika PS i ministra Aleksandra Vulina.

Ostojić je ranije u Opatovcu rekao da Mađarska, kroz koju je prošlo najmanje pola miliona ljudi, što neregistrovano, što registrovano, neće deliti lekcije Hrvatskoj i mađarsko otvaranje granice sa Srbijom objasio kao verovatni rezultat pritiska Srbije na Mađarsku.

Karamarko i srpski ministar Vulin su, prema mišljenju Ranka Ostojića, "saveznici" mađarskog premijera Viktora Orbana. "To je ista ekipa. Iste reči protiv hrvatske vlade koriste sva trojica", rekao je Ostojić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво