Читај ми!

DS: Bez euforije zbog ocene MMF-a

Ministar finansija vlade u senci Demokratske stranke Srboljub Antić rekao je da će u avgustu deficit budžeta Srbije iznositi oko 25 milijardi dinara i da će biti za oko 60 odsto viši od deficita za prvih šest meseci ove godine.

Antić je ocenio da nema mesta euforiji Vlade Srbije zbog izveštaja misije Međunarodnog monetarnog fonda o drugoj reviziji aranžamana sa Srbijom, iako, kako je rekao, u izveštaju piše da Vlada poštuje obaveze iz aranžmana i da je sve u okviru prognoziranih parametara, što je dobra vest za Srbiju, prenosi Beta.

Antić je na konferenciji za novinare istakao da je pozitivan efekat posete misije MMF-a to što je prikazano da je deficit za 60 miliona evra veći od onoga što Ministarstvo finansija Srbije pokušava da prikaže.

Ukazuje da se u izveštaju ne pominju nikakvi razgovori o povećanju plata i penzija i podsetio da je smanjenje tih izdataka dogovoreno na tri godine.

Ministar privrede vlade u senci Ivan Stefanović podsetio je da javni dug Srbije iznosi oko 74 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) i da kamate na dug ove godine iznose 1,1 milijarde evra, što je oko 3,5 odsto BDP, odnosno, procentualno su izjednačene sa kamatama koje plaća Grčka.

Demokratska stranka predložile je i Skupštini opštine Voždovac da Skupštini grada Beograda uputi predlog za nadoknadu štete vlasnicima malih zanatskih, trgovačkih i ugostiteljskih radnji u ulici Vojvode Stepe koje nisu mogle da posluju tokom rekonstrukcije ulice, navodi se u saopštenju te stranke.

DS je predložila da se gradskim vlastima dostavi predlog da formiraju Komisiju koja bi kasnije formulisala preciznije način i opseg obeštećenja prema malim privrednicima.

U saopštenju se navodi i da većina odbornika Srpske napredne stranke nije želela da raspravlja o ovom predlogu.

"Iako je beogradskoj javnosti poznato da je rekonstrukcija ulice urađena katastrofalno loše uz probijanje rokova i da su vlasnici radnji bili primorani da otpuštaju svoje radnike ili čak da zatvore svoje radnje, Srpska napredna stranka ne nalazi za shodno ni da ponudi bilo kakav oblik kompenzacije žrtvama svoje nesposobnosti i bahatosti", navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво