Читај ми!

Novo rukovodstvo SPS-a, Mrkonjić počasni predsednik

Glavni odbor SPS-a izabrao je za potpredsednike stranke Branka Ružića, Aleksandra Antića, Slavicu Đukić Dejanović, Žarka Obradovića i Predraga Markovića, a za počasnog predsednika stranke Milutina Mrkonjića.

Kako je saopšteno novinarima, za predsednika Izvršnog odbora izabrana je Dijana Vukomanović, a novi šef poslaničkog kluba SPS-a je Đorđe Milićević, preneo je Tanjug.

U Glavni odbor su kooptirani Nikola Šainović i Velimir Bata Živojinović, koji je sednici prisustvovao u kolicima, dok je u Predsedništvo kooptiran Petar Škundrić.

Time su socijalisti gotovo devet meseci od Kongresa stranke dobili i većinu stranačkih organa. 

Preostalo je da se izaberu još dva potpredsednika i zamenik predsednika.

Glavni odbor SPS-a odlučio je i da će njihov kandidat za gradonačelnika Beograda biti Aleksandar Antić, a za premijera Vojvodine Dušan Bajatović.

Kako je saopšteno posle sastanka Glavnog odbora stranke Bajatović će ostati šef pokrajinskog odbora SPS-a.

Šef izbornog štaba socijalista za lokalne izbore biće Novica Tončev, odlučeno je na sednici GO SPS-a. 

Kongres socijalista, deveti po redu, održan je 14. decembra, kada je za lidera stranke ponovo izabran Ivica Dačić.

Uoči sednice GO, Dačić je rekao da će SPS kao partija svakako nastaviti svoj reformski proces spremajući se za dalje političke zadatke.

"Naša politička orijentacija je jasna, mi se nalazimo u Vladi, delimo zajedničke političke ciljeve da Srbija bude moderna, uređena, ekonomski razvijena zemlja koja ide ka EU, ali koja takođe drži do svojih nacionalnih i državnih interesa i daljih razvoja odnosa sa tradicionalnim prijateljima", istakao je šef srpske diplomatije.

On je dodao da SPS deli zajedničke ciljeve sa koalicionim partnerima iz SNS-a, dok su stranačka politika i ideologija, kako je istakao, stvar za stranačke organe kako bi stranka imala identitet moderne levice u vremenu kada sve stranke, ne samo u Srbiji nego i u svetu, tragaju za identitetom. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво