Читај ми!

Oštar protest MSP-a Srbije turskom ambasadoru

Ambasadoru Turske u Beogradu Mehmetu Kemalu Bozaju je u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije izražen oštar usmeni protest povodom provokativnog definisanja jurisdikcije ambasade te zemlje na internet prezentaciji Ministarstva spoljnih poslova Turske na turskom jeziku.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je na konferenciji za novinare izjavio da je Turska tu grešku već ispravila, preneo je Tanjug.

"Ispostavilo se da je to, barem tako oni kažu, tehnička greška. Tu su naveli Crnu Goru da je pod jurisdikcijom Srbije, a očigledno je reč o zastarelom tekstu", objasnio je Dačić, odgovarajući na pitanja novinara posle sastanka sa predstavnicima OEBS-a.

Ambasador Bozaj, koji je pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, tom prilikom je izrazio žaljenje zbog propusta nadležnih u Ministarstvu inostranih poslova Turske i dao uveravanja da je reč o tehničkoj grešci, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Bozaj je naglasio da su greške slične prirode uočene i kada je reč o nekim drugim državama i dodao da je njihova ambasada tim povodom već stupila u kontakt s nadležnima u Ministarstvu inostranih poslova Turske, koje je u međuvremenu ispravilo spornu formulaciju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво