Читај ми!

Arsić sa Sobotkom o bilateralnim odnosima i evrointregracijama

Potpredsednik Skupštine Srbije Veroljub Arsić razgovarao je s premijerom Češke Bohuslavom Sobotkom o biletaralnim odnosima dve zemlje, procesu evrointegracija Srbije, kao i o ekonomskoj saradnji dve zemlje u oblasti odbrane i energetike.

Arsić je tokom razgovora u Beogradu ocenio da su odnosi dve zemlje jako dobri i da idu uzlaznom linijom na zadovoljstvo obe strane, saopšteno je iz Narodne skupštine, prenosi Beta.

Potpredsednik SKupštine je Sobotku upoznao s načinom na koji se Srbija nosi s problemom migranata, sa ekonomskim merama na konsolidaciji javnog duga i javnih finansija, kao i sa setom donetih zakona koji imaju za cilj da olakšaju investitorima poslovanje u Srbiji.

"Jedan od dokaza prijateljskih odnosa srpskog i češkog naroda jeste i pomoć koju je Češka uputila Srbiji nakon prošlogodišnjih poplava, kao i bezrezervna podrška u procesu otvaranja pregovora za članstvo Srbije u EU. Ako imamo u vidu bliske odnose dva naroda, siguran sam da ćemo ostvariti zajedničke ciljeve na međunarodnom planu", rekao je potpredsednik srpskog parlamenta.

Kako se navodi, češki premijer rekao je da upravo sada dolazi u posetu Srbiji kako bi podržao proces njenih evrointegracija, ali i da bi podržao unapređenje privrednog potencijala, trgovinske razmene i češkog ulaganja u Srbiju.

Sobotka je dodao da Češka podržava Srbiju kada je reč o humanitarnoj krizi i izbegličkom talasu koji je pogodio Zapadni Balkan.

On je takođe upoznao srpsku delegaciju s privrednim rastom Češke i načinom korišćenja evropskih fondova za ulaganje u infrastrukturne projekte.

Sastanku su prisustvovale i predsednice skupštinskih odbora za odbranu i unutrašnje poslove i za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Marija Obradović i Aleksandra Tomić, koje su predstavnike češke delegacije upoznale sa saradnjom u oblasti odbrane i vojnog obrazovanja, mogućnostima za razmenu tehnologija u proizvodnji naoružanja, kao i sa dostignućima Srbije u oblasti energetike.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво