Dalibor Jevtić: ZSO nije protiv Albanaca

Kosovski ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić rekao je da Zajednica srpskih opština nije uperena protiv Albanaca i predstavnici srpske zajednice u Pokrajini to pokušavaju da im objasne.

Jevtić je u izjavi za Tanjug rekao da je ZSO mehanizam koji će pomoći boljem životu i Albanaca, posebno u onim sredinama u kojima oni danas žive, a koji će sutra biti deo ZSO.

"ZSO će omogućiti investicije i u ekonomskom smislu će poboljšati život svakog građanina na Kosovu koji će biti upućen na Zajednicu. Ne postoji ni jedan razlog za zabrinutost bilo koga", istakao je Jevtić.

On je kazao da je na Kosovu atmosfera takva da je malo onih koji podržavaju ideje opozicionog Samoopredeljenja i da je mišljenja da se Samoopredeljenje negde izgubio u svom delovanju kao politički subjekat.

"Zbog neuspeha i poziva na masovne proteste nakon odluke da bude formiran Specijalni sud i nekih drugih odluka, oni nemaju onu podršku među građanima koju su očekivali i zato posežu za izjavama koje su zapaljive očekujući da će takvom retorikom postići određeni cilj", rekao je Jevtić.

Mislim da su Albanci dovoljno svesni i ne očekujem da oni podrže ideju Samoopredeljenja, posebno ne ideju onoga što je Aljbin Kurti istakao, to je ideja mogućnosti ponovnog rata na ovim prostorima.

Ministar za povratak i zajednice je istakao da je važno da međunarodna zajednica podrškom brislekskom procesu i implementaciji sporazuma pomogne da čitavo kosovsko društvo to prihvati na jedan pozitivan način.

Jevtić je dodao da nije prijatno čuti ono što ovih dana govore pripadnici opozicionog Samoopredeljenja i da je zabrinjavajuće kada bilo ko poziva na rat, sukobljavanje i mržnju.

Ono što je odgovor nas, predstavnika Srba sa Kosova, je poziv na mir i pomirenje jer smatramo da je bilo dosta rata na ovim prostorima, zaključio je Jevtić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво