Читај ми!

Pajtić: Počinjemo kampanju, kandidujem se za premijera

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić poručuje da je DS od danas u izbornoj kampanji i najavljuje da će se kandidovati za republičkog premijera u slučaju vanrednih parlamentarnih izbora. Pajtić ističe da će Srbija imati koristi od postignutih sporazuma u Briselu, samo ukoliko se nastave pregovori sa EU i otvore poglavlja.

Predsednik DS-a Bojan Pajtić je na sednici Glavnog odbora DS-a u Smederevskoj Palanci rekao da se stranka sprema za lokalne i pokrajinske izbore, koji će, kako ocenjuje, biti početkom godine.

Lider DS-a poručuje da će se kandidovati za premijera, a da će tokom kampanje biti na čelu svih izbornih štabova.

"Kandidujem se za predsednika republičke vlade, a ne pokrajinske", poručuje Pajtić.

Kaže da "pozdravlja razmišljanje Aleksandra Vučića da podnese ostavku i raspiše vanredne parlamentarne izbore".

"Svi podaci govore da je Vlada Srbije nesposobna da vodi državu i to joj se obija o glavu", navodi Pajtić. 

Naglašava da DS danas ulazi u kampanju i da to rade jer "nemaju mogućnosti da kroz medije iznesu stavove".

"Moramo u neposrednom razgovoru da objasnimo građanima da imamo potencijal, hrabrosti i snage da smenimo ovaj režim i da preuzmemo odgovornost da upravljamo Srbijom", poručuje Pajtić.

Kaže da je cilj DS-a da u kampanji ubedi ljude da ta stranka nije "manje zlo", već da je uspela da bude bolja i od same sebe u odnosu na period dok je bila na vlasti.

Komentarišući napise u medijima da opozicija formira novi DOS, Pajtić ističe da mu to ne pada na pamet i da DS neće praviti nikakvu "Frankenštajn koaliciju".

"Nećemo antievropske stranke, niti one koje imaju mnogo različite programe od DS-a. Frankenštajn koaliciju nećemo, nego onu koja će imati potencijal, snagu, ugled i znanje da smeni režim", kaže Pajtić.

Prema njegovim rečima, cilj DS-a je da izvede na birališta sve koje bi glasali za tu stranku, a kako kaže, ne smeju.

"Procene su da je takvih oko 30 odsto. SNS podržava 40 odsto ljudi na 40 odsto izlaznosti, a to je petina građana", dodaje lider DS-a.

Ponovio je kritike na račun vladine ekonomske politike ocenivši da su građani Srbije poniženi.

Govoreći o koalicijama sa SNS u pojedinim opštinama, Pajtić kaže da predsedništvo DS-a nikad nije odbilo raskidanje tih koalicija i poziva da se one koalicije DS-SNS koje su ostale - raskinu.

"Briselski sporazum koristan ako otvorimo poglavlja"

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić kaže i da će Srbija imati koristi od postignutih sporazuma u Briselu, samo ukoliko se nastave pregovori sa EU i otvore poglavlja.

Pajtić smatra da je atmosfera slavlja "kojom isijava režim" neprimerena i da ne odgovara realnoj slici.

Poslednji sporazum naziva gorkom pilulom koju je progutala srpska delegacija.

Prema njegovim rečima, Zajednica srpskih opština nije ništa više od zbira opština i ima nadležnosti i protokolarna ovlašćenja.

"Ako Briselski sporazum bude povod koji će vlada da iskoristi da se prekine zastoj u EU integracijama, to može da bude jedina pozitivna činjenica u odnosu na pregovore", kaže Pajtić.

Navodi da proces EU integracija stoji više od godinu dana, a da će, ukoliko se pored poglavlja 35 koje se odnosi na Kosovo i Metohiju, otvore i poglavlja 23 i 24, nešto bitno biti pomereno sa mrtve tačke.

Pajtić ukazuje da bi, da je takav sporazum potpisao neko iz DS-a, on bio proglašen za izdajnika koji je priznao Kosovo.

Prema njegovim rečima, Srbija se u poslednjem sporazumu pominje jedino u delu u kojem je navedeno da može finansijski da podrži ZSO, a i to je, kako je rekao, formalnost.

Pajtić je, inače, na sednici GO najavio i miting u Nišu za 12. septembar.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво