Читај ми!

Nikolić sa Džakupovim: Istorijski iskorak u saradnji

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić u okviru zvanične posete Kazahstanu razgovarao je u Astani sa predsednikom Donjeg doma Parlamenta Kazahstana Kabulom Džakupovim i naglasio da bi dobre odnose dve zemlje trebalo da prati veći obim ekonomske saradnje.

Tomislav Nikolić je ocenio da su dve zemlje sada napravile istorijski iskorak u bilateralnoj saradnji, ali da nažalost, kapacitet dobrih odnosa ne prati obim ekonomske saradnje, saopšteno je iz Kabineta predsednika Republike, a prenosi Tanjug.

Džakupov se složio sa srpskim predsednikom oko obima saradnje i dodao da je Kazahstan spreman za intenziviranje u toj oblasti.

Nikolić je istakao da Srbija ima odličnu poziciju i povoljne uslove za investitore i dodao da je Srbija uspela da uspostavi sistem usklađen sa evropskim standardima za veoma kratko vreme.

Čestitao predsedniku Džakupovu jubilarnu dvadesetogodišnjicu Ustava Republike Kazahstan.

Džakupov istakao je da je Srbija značajan i perspektivan partner Kazahstana u Evropi, a tome je, dodao je, doprineo susret dva predsednika i potpisani bilateralni sporazumi.

Predsednik Donjeg doma Parlamenta Kazahstana je naglasio da je u toku osnivanje grupe prijateljstava, što je naš parlament već učinio.

U okviru posete Kazahstanu, predsednik Nikolić se sastao u Almati sa gradonačelnikom Baurzanom Bajbekom i pozvao privrednike iz Almatija da pokušaju da kroz ekonomsku saradnju sustignu izvanredne bilateralne odnose.

U razgovoru sa gradonačelnikom Almatija, predsednik Nikolić je izjavio da je veoma zadovoljan uspešnošću dvodnevne posete Kazahstanu,saopštila je Služba za odnose s medijima predsednik Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво