Читај ми!

Inicijativa pozdravila deklaraciju o saradnji mladih

Uključivanje mladih u regionalne tokove postavlja sigurne temelje za proces pomirenja u zemljama bivše Jugoslavije, kao i raskid sa dosadašnjom praksom koja nije inspirisala saradnju, poručuje Inicijativa mladih za ljudska prava koja je pozdravila danas potpisanu deklaraciju u Beču.

Inicijativa mladih za ljudska prava pozdravila je potpisivanje deklaracije o unapređenju saradnje mladih na Samitu u Beču i ocenila da je to pozitivan iskorak ka stabilnosti u regionu.

"Inicijativa veruje da je bečkom deklaracijom učinjen pozitivan iskorak ka izgradnji stabilnosti u regionu. Uključivanje mladih u regionalne tokove postavlja sigurne temelje za proces pomirenja u zemljama bivše Jugoslavije, kao i raskid sa dosadašnjom praksom koja nije inspirisala saradnju", navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, uspostavljanjem ličnih kontakata mladi najlakše odbacuju negativne predstave koje imaju o narodima u regionu.

"Na taj način postaju svesni da sa mladima iz okruženja imaju mnogo više sličnosti nego razlika, da dele iste probleme i da mogu da se udruže kako bi zajedno radili na rešavanju nekih od tih problema", navodi Inicijativa.

Ta NVO veruje da će u narednom periodu sve vlade u regionu uložiti napore da kancelarija za regionalnu saradnju mladih što pre počne sa radom, i nada se da će vlade u regionu imati razumevanja za važnost otvaranja tema u vezi sa nasleđem ratne prošlosti i da će buduća kancelarija za unapređenje regionalne saradnje mladih funkcionisati kao delotvoran mehanizam za suočavanje sa tim nasleđem.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво