Читај ми!

Saobraćaj preko mosta na Ibru do leta 2016. godine

Dogovor o mostu na Ibru, parafiran u Briselu 25. avgusta, predviđa rekonstrukciju mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici i njegovo otvaranje za saobraćaj najkasnije do kraja juna naredne godine, kao pretvaranje Ulice kralja Petra u tom gradu u pešačku zonu u istom roku.

U Zaključcima Radne grupe za slobodu kretanja na mostu, koje je objavila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, navodi se da su obe strane zatražile od EU da revitalizuje most u Mitrovici i njegovo okruženje, u skladu sa preporukama tehničke procene i na osnovu arhitektonskog projekta od 29. juna 2015. godine sa čim su se složile obe strane, prenosi Tanjug.

Izvođač radova će 15. oktobra 2015. godine zatvoriti obe strane mosta nepokretnim bankinama i građevinskim ogradama, a radovi na mostu će se vršiti "pristupanjem građevinskoj lokaciji južnim pristupnim putem".

"Most će biti otvoren za saobraćaj do leta, najkasnije do kraja juna 2016. godine", navedeno je u sporazumu.

U skladu sa istim rasporedom, Opština će revitalizovati glavnu ulicu (Ulica kralja Petra) tako što će je pretvoriti u pešačku zonu, koja će takođe za pešake biti otvorena do leta, odnosno najkasnije do kraja juna 2016. godine.

"Radna grupa će zajedno sa oba gradonačelnika tokom procesa revitalizacije redovno pratiti i preispitivati preovlađujuće političke i bezbednosne uslove u opštinama", predviđa sporazum.

Do 10. oktobra 2015. godine, zaključuje se, biće rešeno pitanje mapa administrativnih linija katastarskih oblasti u Suvom Dolu i Brđanima putem Memoranduma o razumevanju o planovima razvoja opština, Opštinske mape zoniranja i detaljnog Regulatornog plana između relevantnih ministarstava i dveju opština.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво