Читај ми!

SAD pozdravile postizanje sporazuma u Briselu

Sjedinjene Američke Države pozdravile su postizanje važnih sporazuma Beograda i Prištine u Briselu i pohvalile posvećenost obe strane u ovom procesu. Ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi čestitao premijeru Vučiću na postignutom dogovoru.

Postizanje sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština, telekomunikacijama, mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici i energetici će poboljšati život i u Srbiji i na Kosovu, navodi se u saopštenju Stejt departmenta, prenosi Tanjug.

Sjedinjene Američke Države su pohvalile obe vlade za napredak postignut u ispunjavanju obaveza preuzetnih sporazumom u Briselu, čime se približavaju normalizaciji odnosa i putu ka EU.

SAD će nastaviti da snažno podržava nastojanje Evropske unije da se dijalog okonča, navodi se u saopštenju.

Ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi čestitao je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i njegovom timu na postignutim važnim sporazumima u Briselu tokom dijaloga sa kosovskim premijerom Isom Mustafom.

"Pozdravljamo odličan rad visokog predstavnika EU Federike Mogerini i EU u posredovanju za postizanje sporazuma tokom dijaloga u Briselu", naveo je Kirbi, saopštila je Ambasada SAD, a prenosi Tanjug.

Kirbi je poručio da će ova četiri sporazuma o energetici, telekomunikacijama, principima za osnivanje Zajednice srpskih opština i slobodi kretanja na mostu u Mitrovici unaprediće normalizaciju odnosa između strana, dodatno ojačati regionalnu stabilnosti i poboljšati živote ljudi u Srbiji i na Kosovu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво