Читај ми!

SRS traži od države da migrante šalje u Hrvatsku

Srpska radikalna stranka pozvala je nadležne u Srbiji da zauzmu odgovorniji odnos prema migrantima sa Bliskog istoka i severa Afrike kao i da ih preusmere prema Hrvatskoj koja, kako se navodi, još nije podigla zaštitni zid.

Radikali navode da je Mađarska  svoju teritoriju zaštitila podizanjem zida na granici sa Srbijom zbog čega se sve više migranata "neplanirano zadržava na severu naše zemlje", prenosi Beta.

"Pozivamo nadležne organe da sve migrante na njihovom putu do zemalja u kojima žele da zatraže azil preusmeravaju prema Hrvatskoj jer Hrvati još nisu stigli, po uzoru na Mađarsku, da podignu zaštitni zid", piše u saopštenju.

Radikali su ocenili da bi se time smanjilo vreme zadržavanja migranata u Srbiji kao i da bi im se omogućilo da lakše i brže dođu u zemlju koju su izabrali kao svoj krajnji cilj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво