Читај ми!

"Razmišljam o vanrednim izborima"

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da razmišlja o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji, ali da konačna odluka nije doneta.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je novinarima nakon obilaska migranata u parku kod Beogradske autobuske stanice da bi se njegovi politički protivnici obradovali izborima.

"Vidim da su se gospoda (lider DS-a Bojan) Pajtić i (lider SDA Sulejman) Ugljanin veoma obradovali izborima. Moguće je da im ta želja bude uslišena", rekao je Vučić i sa osmehom dodao: "Vidite da ljudi to traže, a ja poštujem naše političke protivnike", prenosi Tanjug.

Premijer je objasnio da nije ni jednostavno, a ni moguće raditi u atmosferi u kojoj se neprestano osporavaju očigledni rezultati i uspesi.

"Ove godine imaćemo rast, koji će da ide čak možda i na plus jedan, što je nezabeleženo u vreme fiskalne konsolidacije, povećaće se plate i penzije, jer imamo veliki fiskalni prostor... Svi kažu da Srbija nije pred bankrotom, da ima uređene finansije, da je usporila dramatično zaduživanje, a 2017. neće imati potrebu da se zadužuje... I na sve to čujete – ništa ne valja", primetio je premijer i dodao da u takvoj situaciji i atmosferi nije lako ni jednostavno niti moguće raditi.

"Radite u atmosferi gde neko ko bi trebalo da bude odgvoran kaže: 'Neću da idem na vojvođanske izbore u januaru, oni moraju da budu u aprilu, pošto sam samo 16 godina na vlasti', pa su sad ta tri meseca odlučujuća... Valjda treba da se ode na još neko zimsko brčkanje... ali, ajde brže-bolje da idem na republičke", rekao je Vučić kako vidi protivljenje opozicije izborima.

Njemu, kako je rekao, ne pada na pamet da sedi u fotelji 15 godina, zato što mu se to tako sviđa i da se brčka po bilo čijem primorju.

Vučić je dodao da je ponosan na rezultate svoje vlade, da smatra da su urađene velike i dobre stvari za zemlju i da je uveren da će se o tim rezultatima govoriti i u budućnosti.

"Uspostavljamo zdrav sistem, zdrave Srbije, ozbiljne i odgovorne države – to svi u svetu vide", podvukao je Vučić.

"Onaj ko to ne želi da vidi, uvek će imati priliku da nas pobedi... A da li će da nas pobedi, to je druga stvar, to ćemo da vidimo", podvukao je premijer.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара