SDS: Skandalozno kršenje ljudskih prava Ivanovića

Socijaldemokratska stranka ocenio je da Euleks "skandalozno krši ljudska prava" lidera Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću time što mu onemogućava da se brani sa slobode.

SDS navodi da, nakon što nijedan svedok optužbe nije potvrdio navode optužnice, postoje svi zakonski osnovi da se Ivanović, koji u pritvorskoj jedinici šesti dan štrajkuje glađu, pusti da se brani sa slobode.

SDS u saopštenju kaže da odluka te međunarodne misije o zadržavanju Ivanovića u pritvoru dovodi u pitanje funkcionisanje pravnog poretka na KiM.

"Tokom višedecenijske saradnje sa Ivanovićem nikada nisam video ni naznaku da je počinio ono za šta ga terete", izjavio je predsednik Izvršnog odbora SDS Goran Bogdanović.

On smatra da "budući da to isto tvrdi i desetine saslušanih svedoka, da je odluka da se Ivanović i dalje drži u pritvoru skandalozno kršenje njegovih prava".

"SDS pruža punu podršku Ivanoviću da istraje u borbi za pravdu i svoja prava, a ja lično kao njegov bivši saradnik izražavam najdublje uverenje da je Ivanović nevin", rekao je Bogdanović.

Prema njegovim rečima, SDS apeluje na Vladu Srbije da preduzme sve mere kako bi se Ivanoviću omogućilo da se brani sa slobode i kako bi se prestalo sa kršenjem njegovih ljudskih prava.

"Posebno apeujemo na hitnost reagovanja budući da je Ivanović otpočeo štrajk glađu, te se više ne radi samo o njegovim ljudskim pravima već i o zdravstvenom stanju", kazao je Bogdanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи