Читај ми!

EU ne planira izgradnju centara za migrante u Srbiji

Portparol predstavništva Evropske komisije u Austriji Hajnc Miko tvrdi da Brisel želi da podrži zemlje Balkana u rešavanju problema priliva migranata, ali izgradnja masovnih centara od strane EU nije planirana ni u Srbiji, niti bilo gde drugde.

Miko je za bečki Prese istakao da je finansijska podrška iz sredstava EU - za rešavanje "najhitnijih humanitarnih potreba", je moguća, prenosi Tanjug.

Ali, o tome za šta joj je konkretno potrebna podrška, srpska vlada mora najpre da obavesti Evropsku komisiju, rekao je Miko.

Međutim, kako je istakao, nije planirana izgradnja masovnog centra "ni u Srbiji ni u nekoj drugoj zemlji regiona".

Predsednik skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost Momir Stojanović juče je za Blic izjavio da bi u Srbiji uskoro mogao da nikne centar za 400.000 azilanata, a ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin istakao je da gradnja takvog centra niti je u planu, niti je moguća.

"Kako EU nema rešenje za veliki problem sa migrantima, jedna od mogućnosti je da finasiraju izgradnju velikog centra za migrante. Spekuliše se da EU želi takav centar negde na Balkanu, a da su velike šanse da to bude baš Srbija. Takođe se priča da bi lokacija za centar bila negde na jugu Srbije i da bi takav grad za azilante najverovatnije bio montažnog tipa", rekao je Stojanović za "Blic".

Komentarišući te navode, Vulin je rekao da se u Srbiji neće graditi centar "ni za 400.000, ni za 4.000 migranata" jer to nije politika zemlje. Vulin je dodao da od Srbije niko to nije tražio, a i da jeste, da Srbija to nikad ne bi prihvatila.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво