Читај ми!

Srbija i Japan zajedno u borbi protiv terorizma

Japan je spreman da pruži pomoć u obuci srpskim policijskim službenicima u borbi protiv svih vidova kriminala i terorizma kao globalne pretnje, izjavio je ambasador Japana Đuići Takahara tokom sastanka sa ministrom Nebojšom Stefanovićem. Od početka godine više od 66.000 migranata izrazilo nameru da zatraži azil u Srbiji, rekao je Stefanović.

Ambasador Đuići Takahara je naveo i da je terorizam globalna pretnja, koja pogađa sve države, te da se mora delovati preventivno u cilju njegovog sprečavanja, prenosi Tanjug.

Na sastanku ministra policije Nebojše Stefanovića i Takahare, kako je saopštio MUP, bilo je reči o bezbednosnoj situaciji u Srbiji i regionu i problemu pojačanog priliva migranata u našu zemlju.

Govoreći o problemu pojačanog priliva migranata, Stefanović je rekao da je od početka godine nameru da zatraži azil u Srbiji izrazilo više od 66.000 migranata.

Ministar je naglasio da problem migranata nije samo problem Srbije, već svih zemalja EU te da je neophodna saradnja svih država koje su pogođene ovim problemom, ali i podrška zemalja koje nisu članice EU.

Stefanović je istakao je da je Srbija stub stabilnosti u regionu i da njegova bezbednost od ključnog značaja za napredak svih zemalja u regionu.

Ministar policije je ambasadora upoznao sa Strategijom rada policije u zajednici objasnivši da je njen cilj približavanje policije građanima kako bi se preventivno delovalo na razvoj bilo kog oblika terorizma, kao i vraćanje poverenja građana u rad policije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво