Televizijsko suočavanje stavova Vučića i Rame

Premijeri Srbije i Albanije Aleksandar Vučić i Edi Rama suočiće stavove u šezdesetominutnoj emisiji regionalne TV produkcije "Okruženje", koja se emituje u pet država, na 11 nacionalnih i desetinama lokalnih televizija, saopštila je ta produkcija i najavila da će RTS emisiju emitovati 31. avgusta.

Kako se navodi u saopštenju, emisija će biti snimljena u bečkom studiju, tokom Druge konferencije o Zapadnom Balkanu, prenosi Fonet.

U emisiji će učestvovati i generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović.

Samit u Beču deo je Berlinske inicijative koju je prošle godine ustanovila Angela Merkel, kancelarka Savezne Republike Nemačke.

Delegacije svih zemalja Zapadnog Balkana, kao i Austrije, Nemačke i Evropske unije, razgovaraće 27. avgusta o problemima i izazovima pred kojima se nalaze zemlje regiona.

Ovoga puta, posebna pažnja biće posvećena projektima u oblasti energetike, saobraćaja, nauke i obrazovanja, a biće govora i o prošlogodišnjoj inicijativi za formiranje Unije mladih Zapadnog Balkana.

Kako se podseća u saopštenju produkcije "Okruženje", Vučić i Rama "probili su led" prošlogodišnjim susretom i uzvratnom posetom Tirani.

Očekuje se da će i ovaj TV program biti velika mogućnost da se otvoreno govori o zajedničkim interesima i problemima koji ih ometaju, navodi se na kraju saopštenja.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 10. avg 2015, 22:23) - milan [neregistrovani]

Susedi

Svi moraju biti svesni, da suživotu suseda nema alternative. Prema tome, Srbija i Albanija moraju nekako
pronaći mogućnost neometanog prometa robe, kapitala a posebno slobodno kretanje ljudi preko granica.

Granice su samo u ljudskim glavama, što treba prevazići. Savjetujem potpunu slobodu kretanja tako Srba
preko granice u Albaniju, kao i Albanaca u Srbiju uz pojačenje obe policije, tajne službe i njihova potpuna
suradnja u borbi protiv kriminala.

(ponedeljak, 10. avg 2015, 21:58) - Сучељавање! [neregistrovani]

Само питам:

У колико рунди!?