Читај ми!

Linta: Skup u Kninu usmeren protiv preostalih Srba

Proustaški skup u Kninu je uperen ne samo protiv preostalih Srba u Hrvatskoj i stotina hiljada proteranih Srba, već i protiv dobrosusedskih odnosa Srbije i Hrvatske i međusobnog poštovanja i pomirenja srpskog i hrvatskog naroda, kaže predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta.

Miodrag Linta je, u pisanoj izjavi medijima, naveo da je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u govoru u Kninu, na obeležavanju 20. godišnjice akcije "Oluja", iznela "niz laži", sa ciljem da se "dodvori proustaški okupljenoj masi i hrvatskim biračima", prenosi Tanjug.

Linta kaže da su među tim rečima i one da je "Oluja" čista kao suza, a da se u Srebrenici desio genocid, da su Srbima u Hrvatskoj garantovana sva građanska i manjinska prava po najvišim standardima, da je uzrok rata Miloševićeva velikosrpska politika a da su Hrvati žrtve i pobednici, kao i da skup u Kninu, na kome su se pevale ustaške pesme, uzvikivali ustaški pozdravi i skandiralo "Ubij Srbina", nije uperen ni protiv koga, već da doprinosi miru i saradnji u regionu.

Linta poručuje da je svakom normalnom čoveku jasno da je u pitanju zločinačka akcija, da su Srbi u Hrvatskoj građani drugog reda jer ne mogu da ostvare imovinska, stečena i druga ljudska prava zbog diskriminatorskog odnosa državnih organa i diskriminatorskih odredbi u delu zakonodavstva.

Dodao je i da je uzrok rata bila Tuđmanova anatisrpska politika, s ciljem stvaranja etnički čiste hrvatske države.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво