Zobenica: Zbog politike smenjen najstručniji kadar na Institutu

Potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Damir Zobenica je izjavio da je isključivo iz političkih razloga sa mesta upravnika Zavoda za nukleranu medicinu na Institutu za onkologiju u Novom Sadu smenjena Jasna Mihailović koja je ubedljivo najstučniji kadar na tom institutu.

Damir Zobenica je na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama Gradskog odbora SNS Novi Sad rekao da je Mihajlovićevu smenio direktor Instituta za onkologiju Vojvodine i bivši pokrajinski sekretar za zdravstvo Miloš Lučić i to zbog toga što je član Srpske napredne stranke, prenosi Tanjug.

"Demokratska stranka punih 15 godina u Vojvodini uništava sve čega se dohvati, a sada su počeli da smenjuju i najstručnije kadrove samo zato što se ne slažu sa njihovom politikom", rekao je Zobenica ističući da je biografija Mihajlovićeve veličanstvena i da on lično nikada ranije nije imao priliku da u rukama drži impresivniju biografiju.

Zobenica je pozvao Miloša Lučića da javnosti priloži svoju biografiju koja ga kvalifikuje za mesto direktora Instituta za onkologiju Vojvodine i koja ga je kvalifikovala za pokrajinskog sekretara za zdravstvo i da je uporedi sa biografijom Jasne Mihailović koju je smenio sa mesta upravnika Zavoda za nuklearnu medicinu.

Po Zobeničinim rečima posebno zanimljiv podatak je da je mesto upravnika Zavoda za nukleranu medicinu ostalo upražnjeno jer niko od zaposlenih osim Mihailovićeve nema kvalifikacije potrebe za to mesto i da je jedina koja bi mogla da dođe na to mesto, ali tek u oktobru mesecu, supruga Miloša Lučića.

"Pozivam medije da do kraja isprate dešavanja na Institutu za onkoligiju kako bi se uverili da li je mesto upravnika Zavoda namerno upražnjeno da bi na njega došla supruga direktora Instituta, kada za to stekne potrebne kvalifikacije", rekao je Zobenica.

Mihailovićeva je rekla da su problemi na Institutu počeli od trenutka kada je Miloš Lučić, koji je u to vreme bio pokrajinski sekretar za zdravsto, stupio u brak sa svojom sadašnjom suprugom koja je zaposlena u Zavodu za nuklearnu medicinu i koja od Mihajlovićeve ima mnogo manje staža i niže i nastavno i naučno zvanje.

"Ja imam i naučno i nastavno zvanje, vanredni sam profesor i viši naučni saradnik. Ranije su za mesto upravnika bila potrebna oba zvanja, ali je direktor Lučić novi sistematizaciju prilagodio svojoj supruzi i sada za to mesto nije potrebno naučno zvanje, a obavezno je da kandidat bude nastavnik na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu", rekla je Mihailović.

Ona je naglasila da Lučić dobro zna da ona nije nastavnik na Medicinskom fakultetu u Novom Sqdu jer je to jedini fakultet medicine u Srbiji koji nema katedru za nukleranu medicinu, već da je vanredni profesor na Fakultetu Mihajlo Pupin u Zrenjaninu.

"Lučić je koristeći svoj položaj pokrajinskog sekretara omogućio svojoj supruzi da bude asistent na Medicinkom fakultetu u Novom Sadu na Katedri za onkologiju i sada je u novoj sistematizaciji upravo predavanje na tom fakultetu označio kao obavezan uslov za mesto upravnika Zavoda za nukleranu medicinu", rekla je Mihailović.

Po njenim rečima u obrazloženju smene Lučić je naveo lošu komunikaciju između nje i rukovodstva Instituta.

Mihajlovićeva je navela i niz primera Lučićevih zloupotreba i njegove supruge među kojima je i nabavka 242 miliona dinara vrednog aparata na kome je do skoro "ekskluzivno pravo rada imala Lučićeva supruga", a da su se ostali lekari na Institutu tek nakon mnogo pritisaka "izborili da jednom nedeljno mogu da rade na tom aparatu, tako da Lučićeva sa svojom odabranom ekipom radi na paratu petkom, a svi ostali rade ponedeljkom".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво