Читај ми!

JS: Oluja najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma poručuje da je za tu stranku "Oluja" najveće etničko čišćenje u Evropi od Drugog svetskog rata i jedina akcija tokom građanskog rata na prostoru bivše Jugoslavije koja ima sve elemente genocida.

"Hrvati su u Oluji, pored mučkih ubistava civila i uništavanja kompletne srpske imovine, avijacijom bombardovali i kolone izbeglica. Za genocid se po definiciji mora dokazati namera i realizacija. Tadašnji hrvatski predsednik Franjo Tuđman je na Brionima izdao naređenje da se Srbima moraju naneti takvi udari da nestanu sa tih prostora", istakao je Marković u pisanoj izjavi, prenosi Beta.

Kako je ocenio, najgore od svega je da Hrvatska i 20 godina posle "Oluje" nastavlja sa proterivanjem Srba, kroz montirane tajne optužnice za ratne zločine, uništavanjem srpske imovine, ćirilice i nasilnom asimilacijom i prekrštavanjem srpskog naroda.

"Od početka građanskog rata u Hrvatskoj 1991. godine, koji je izazvala tadašnja proustaška hrvatska vlast pa do 'Oluje', iz Hrvatske je proterano oko 400.000 Srba", naveo je Marković.

Lider JS je upitao Vašington i Zagreb gde je skoro pola miliona Srba iz Hrvatske i zašto nisu u svojim kućama i na svojim radnim mestima i zatražio od međunarodne zajednice da upozori Hrvatsku da prestane sa politikom "trećinu Srba pobiti, trećinu proterati, a trećinu asimilirati".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво